25. april 2024

Københavns vestegn: Efter dagens store politioperation mod bandemiljøet vil politiet begære ni banderelaterede mænd varetægtsfængslet for handel med hash.

Formålet med torsdagens store politiaktion mod bandemiljøet på Vestegnen var dels at anholde ni personer for hashhandel i Skovlunde og dels at ransage efter våben, narko og andre ulovligheder på 40 bandetilholdssteder.

Desuden ledte politifolkene efter beviser fra den seneste tids skudepisoder på Vestegnen.

Politiet benyttede samtidig aktionen til at holde præventive samtaler med de antrufne om alvorligheden af deres kriminalitet og en vej ud af bandemiljøet – de såkaldte Exit-programmer.

Det oplyste politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi og chefen for den særlige bandeenhed Task Force Øst, politiinspektør Kim Kliver, på en pressebriefing torsdag eftermiddag.

– Det er vigtigt for os, at vise bander og borgere, at vi slår hårdt ned på bandernes grove kriminalitet, siger Bent Isager-Nielsen.

Våben, narko og biler
Aktionen var en planlagt og koordineret aktion mellem alle de sjællandske politikredse, Task Force Øst, Rigspolitiet og SKAT mod 40 bandetilholdssteder.

– Vi er gået direkte efter at afvæbne dem, så meget vi kan, siger Bent Isager-Nielsen.

Under aktionen blev der fundet to maskinpistoler, tre pistoler og en mængde ammunition, som nu skal undersøges nærmere. Det samme skal et pengebeløb, fire kilo hash, et halvt kilo kokain – og 30-40 pas, som betjentene også fandt.

I alt blev der anholdt 39 personer under aktionen – aktuelt er 15 fortsat anholdt, heraf ventes yderligere nogle stykker løsladt.

Københavns Vestegns Politi har indbragt en bil til undersøgelse i forbindelse med en skudsag. SKAT indbragte en anden bil til skattemæssig undersøgelse.

Ni anholdt for hashhandel i Skovlunde
Task Force Øst har gennem flere måneder efterforsket en sag omkring organiseret handel med hash i Skovlunde. Sagen involverer på nuværende tidspunkt en lang række personer med tilknytning til LTF – Loyal To Familia.

– Vi er gået målrettet efter disse personer, herunder bagmændene og dette har medført at vi i morgen vil fremstille ni personer i grundlovsforhør, siger politiinspektør Kim Kliver fra Task Force Øst.

Under aktionen blev der desuden anholdt yderligere en mand tilknyttet LTF, fordi han var efterlyst til en sag om drabsforsøg i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.