Stor aktion mod de kriminelle bander

Region HovedstadenHer til morgen slog Nordsjællands Politi, Københavns Vestegns Politi, Task Force Øst og Københavns Politi til mod 42 banderelaterede adresser i Københavns-området og Nordsjælland. Flere personer er anholdt og deres opholdssteder er eller vil blive ransaget.

Siden den 11. januar i år er der fundet adskillige skudepisoder og knivstikkerier sted, hvor offer og/eller gerningsmand har tilknytning til kriminelle grupperinger og politiet vurderer at episoderne udspringer af en konflikt mellem diverse grupperinger.

Konflikten har indtil nu medført både dræbte og flere sårede personer. På den baggrund er der iværksat en skærpet indsat overfor de kriminelle grupperinger, blandt andet med oprettelse af visitationszoner i flere politikredse – og altså også morgenens store aktion.

– Der et på baggrund af vores efterforskninger og efterretninger, at vi i dag slår til mod banderne. Med dagens aktion har vi valgt at sende banderne et tydeligt signal – nemlig at vi under ingen omstændigheder vil acceptere en voldelig konflikt, der er til fare for naboer og borgere, siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi og operationsansvarlig for dagens aktion.

Han oplyser, at de bandegrupperinger, der de seneste uger har deltaget i voldelige sammenstød i særlig grad er genstand for politiets opmærksomhed.

– Vi anholder personer, som har deltaget i de voldelige sammenstød, herunder drabsforsøg, og ransager især efter våben og andre genstande, der kan anvendes som våben. Vi overvåger grupperingerne meget nøje og vil slå hårdt ned på al kriminalitet, der udspringer fra personer, der har relationer til banderne, fortæller Jørgen Skov.

– Samtidigt prøver vi at få de unge i tale og hjælpe dem ud af det kriminelle miljø. Vi benytter enhver lejlighed – også dagens aktion – til ansigt til ansigt at fortælle de unge, at de er i gang med at ødelægge deres og andres liv, men at de kan få hjælp fra politiet og deres kommune til at forlade bandemiljøet og f.eks. komme i arbejde og eller få en uddannelse, siger Jørgen Skov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.