Region Hovedstaden vil selv drive lægevagt

af

onsdag 6 marts, 2013 Kl. 13:55   ·   0 kommentarer

Region Hovedstaden: Fra årsskiftet vil Region Hovedstaden selv drive lægevagt. Desuden sker der andre tiltag i akutsystemet.

Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Det Radikale Venstre og Andreas Røpke (uden for partierne) er enige om, at der skal skabes et enstrenget akutsystem i hele Region Hovedstaden pr. 1. januar 2014.

Alt akutarbejde skal koordineres fra ét sted
Alt akutarbejde fra 112, akuthelikoptere, akutlægebiler, paramedicinerbiler, ambulancer og liggende sygetransport samt rådgivning og visitationshjælp via akuttelefonen 1813 og lægevagten integreres i den Præhospitale Virksomhed. Der sikres tæt opkobling til akutmodtagelser, akutklinikker og sundhedshuse.

Det vil i praksis betyde en sammenlægning af akutmodtagelser, akutklinikker og sundhedshuse med lægevagten i regionens regi.

Borgerne vil med et sådant system blot skulle huske to telefonnumre, nemlig 112 ved akut livstruende sygdom eller tilskadekomst, og 1813 ved behov for rådgivning og visitation til relevante akuttilbud.

1813 skal også kunne tilbyde lægevagtsbesøg
Akuttelefonen 1813 vil blive udvidet med flere sygeplejersker og læger og vil fremover også kunne tilbyde vagtlægebesøg. Det vil herefter være muligt at indrette nye og forskellige sundhedstilbud til borgerne i Region Hovedstaden.

Sundhedshuset i Helsingør får egen lægevagt
Der etableres en lægevagt i Sundhedshuset i Helsingør. PLOs lægevagt kan flytte ind samtidig med, at regionen bevarer akutlægedækning i huset, som ønsket af PLO, frem til 1. januar 2014. Derefter fortsætter regionens egen lægevagt.

365webhost.us

Læsernes kommentarer (0)

Nyheder

Politiet efterforsker et muligt våbensmuglernetværk

Rolf Larsen

Håndgranater og maskinpistoler var blandt de våben, som en rutinekontrol i Rødby Færge afslørede i sommers.

27-årig bilist sigtes for drabsforsøg: Påkørte cyklist og stak af

Rolf Larsen

En 27-årig mand sigtet for drabsforsøg efter han tilsyneladende stak af fra et færdselsuheld, hvor en 59-årig mandlig cyklist blev påkørt med vilje.

Odsherred: 33-årig anholdt for krænkelser af børn

Rolf Larsen

En 33-årig mand fra Odsherred Kommune bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for flere forhold af blufærdighedskærelse over for børn.