28. marts 2024

Hele landet: Forhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation brød sammen i nat.

Forhandlingerne med Lærernes Centralorganisation (LC) om fornyelse af overenskomsten og aftalerne for lærerne i folkeskolen, voksenspecialundervisningen, ungdomsskolen og sprogcentre, er natten til onsdag brudt sammen.

Uenigheden handler om, hvilke arbejdstidsregler, der skal gælde for lærerne. Her vil KL have gjort op med, at overenskomsten bestemmer hvad lærernes tid skal bruges til.

KL’s chefforhandler Michael Ziegler kalder sammenbruddet dybt bekymrende og mener ikke, at lærerne har været i realitetsforhandlinger:

– Det er meget nedslående. LC er på intet tidspunkt gået i realitetsforhandlinger med afsæt i vores krav. Vi har forhandlet indgående om det her tema igennem de seneste måneder. Desværre uden resultat. I sådan en situation må én af parterne på et tidspunkt trække en streg i sandet og tage ansvaret for at konstatere, at forhandlingerne er brudt sammen. KL’s bestyrelse vil inden for de nærmeste dage tage stilling til det videre forløb. Dette er en alvorlig situation, siger Michael Ziegler.

LC: Vil ikke acceptere sammenbrud
Hos Lærernes Centralorganisation, (LC) vil forhandlerne ikke acceptere, at der er tale om et sammenbrud i forhandlingerne:

– Vi nægter at sige, at der er tale om sammenbrud. KL har ensidigt erklæret sammenbrud. Vi har bedt om at få svar spørgsmål som varslingsbestemmelser og på hvordan en lærer kan vide, hvornår en opgave begynder og slutter. Vi er ved at få udredt spørgsmålene, og det kan ikke være årsag til sammenbrud. Vi synes stadig, der er noget at forhandle om, siger næstformand i Danmarks Lærerforening, Dorte Lange, der har været tæt på forhandlingerne, siden de begyndte kl. 13.00 i går.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.