25. april 2024

København: Politidirektøren i København har besluttet at forlænge den gældende visitationszone i politikredsen med to uger.

Det er tredje gang, at perioden forlænges. Visitationszonen blev indført den 14. januar og forlænget først den 28. januar og senere den 12. februar. Og nu er den altså forlænget frem til tirsdag den 12. marts 2013 kl. 12.00

Øget trusselsvurdering
Baggrunden for beslutningen om oprettelse af – og forlængelse af perioden for visitationszonen er flere episoder med voldelige konfrontationer, bl.a. drab, mellem forskellige sjællandske bandegrupperinger, hvor der er blevet brugt stik-, slag- og skydevåben.

Det er politiets opfattelse, at der fortsat foreligger en særdeles skærpet trusselsvurdering, hvilket blandt andet ses ved de banderelaterede drabsforsøg, mandag den 18. februar 2013, og tirsdag den 19. februar 2013 i Københavns Vestegns Politikreds, og drab onsdag den 20. februar 2013 i Københavns Politikreds.

I de nævnte tilfælde er der anvendt skydevåben som gerningsvåben.

Politiet vurderer på baggrund af den seneste tids konfrontationer, at der er en ‘forsat er forøget risiko for voldelige konfrontationer, hvor våben anvendes, og som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd’, som det hedder i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.


Forlængelsen af perioden er en del af en fælles indsats mod banderne.

– Forlængelsen af perioden for visitationszonen skal ses som et af mange elementer i den fælles indsats, vi har sammen med de øvrige politikredse på Sjælland mod bandegrupperingernes konflikter og de kriminelle handlinger de i øvrigt udøver. Vi samarbejder tæt med de øvrige politikredse, den fælles Task Force og Rigspolitiet, siger politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi og fortsætter:

– Lokalt ydes der en meget massiv indsats, som både retter sig mod at bekæmpe grupperingernes kriminalitet, forhindre nye konfrontationer, og ikke mindst i forhold til at forhindre, at de unge i områderne tiltrækkes af bandemiljøerne. Endelig har vi måltettet vores lokalpolitiindsats med “Din Betjent”, så vi i højere grad end normalt er i de berørte områder.

FAKTA:
Visitationszonens afgrænsning:Jyllingevej ved kommunegrænsen til Rødovre – Sallingvej – Godhåbsvej – Rolighedsvej – HC. Ørstedsvej – Alhambravej – Kingosgade – Vesterbrogade – Bernstorffsgade – Kalvebod Brygge – Christians Brygge – Havnegade – Nyhavn – Bredgade – Grønningen – Oslo Plads – Dag Hammarskjölds Allé – Østerbrogade – Trianglen – Øster Alle – Vibenhus Runddel – Lyngbyvej til kommunegrænsen til Gentofte og videre langs kredsgrænsen til Jyllingevej ved kommunegrænsen til Rødovre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.