Lasagner med hestekød solgt i Danmark
Hele landet: Du kan – helt uden at vide det – have spist hestekød.

I den seneste tid har den europæiske fødevarebranche været centrum i en skandale, hvor hestekød blev solgt som oksekød. Nu står det klart, at der sandsynligvis også er blevet solgt lasagner med hestekød fra danske butikker.

Den franske producent af frossen lasagne, Comigel, har onsdag fået analyse-resultaterne af flere tilfældigt udvalgte færdigretter med kød fra underleverandøren Spanghero. Desværre er der påvist hestekød i prøverne, hvor der kun burde have været oksekød, oplyser købmandsgrossisten SuperGros.

Da den frosne lasagne, som er leveret til det danske marked, herunder til SuperGros, indeholder kød fra samme underleverandør, betragter Comigel det som sandsynligt, at der også er hestekød i de lasagner, der er leveret til Danmark og bl.a. solgt i SPAR og SuperBest.

SuperGros har sendt prøver til analyse af de danske produkter, men resultaterne heraf kan først foreligge i næste uge.

Produkterne blev fjernet fra butikkerne i sidste uge, da den første mistanke opstod. Forbrugere, der stadig har produkterne i fryseren hjemme, kan få pengene tilbage i den butik, hvor de er købt.

Det berørte lasagner er:

Best Lasagne, 400g, EAN-nr. 5701410030094, solgt i SuperBest

og

First Price Lasagne, 1000g, EAN-nr. 5704010046668, solgt i SPAR, Go’on, KIWI minipris, Nærkøb, Letkøb, Elite og andre butikker uden for kæde.

De Samvirkende Købmænd, COOP og Dansk Supermarked mødes torsdag med Fødevarestyrelsen for at drøfte, hvordan dagligvarehandelen og myndighederne i samarbejde kan imødegå den grænseoverskridende svindel med råvarer.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.