Slut med elitehåndbold i Slagelse
Sport: Engang var det Danmarks bedste kvindehåndboldhold – Slagelse DreamTeam, med DM og Champions League mesterskaber. Men nu er det slut med elitehåndbold i Slagelse.

Slagelse FH meddelte idag, at klubben stopper med elitehåndbold. Det sker på grund af store økonomiske problemer. Klubben tages nu under konkursbegæring.

Meldingen kommer efter Peter Lexander har trukket sin garanti for klubbens økonomi resten af sæsonen tilbage.

– Vi havde ellers sat turbo på salgsarbejdet og havde mange spændende ting i støbeskeen, men resultaterne af det arbejde kommer ikke hurtigt nok, og når vi ikke har garanti for økonomien, er det ikke seriøst af os at fortsætte, siger Morten Christensen, der er talsmand for Slagelse FH og fortsætter:

– Men det er også et faktum, at de særdeles positive tilkendegivelser, vi fik fra potentielle sponsorer i november og december, indtil videre alle er gået i nul.

Før jul blev der iværksat en støtteindsamling og det var en stor succes med mange bidrag fra lokalbefolkningen. Morten Christensen beklager på klubbens vegne overfor de mange mennesker, som støttede klubbens indsamling.

Hos Slagelse FH håbede – og forventede – man, at det skulle lykkes at skabe en stabil økonomi bag klubbens ligahold. Men det skete ikke og derfor har man valgt at lukke ned for sine aktiviteter og indgiver nu en konkursbegæring, i stedet for at skabe en ny stor gæld i klubben.

– Vi kan ikke drive et ligahold uden penge. I forvejen kører vi i Slagelse FH med så lavt et budget, at vi kun lige knap nok kan tilbyde spillerne omkostningsdækning, siger Morten Christensen, og tilføjer, at klubben mangler 45.000 kr. i at kunne klare sine forpligtigelser med udgangen af januar. Der skal 200.000 kr. til at spille grundspillet til ende og ca. 650.000 kr. for at kunne svare enhver sit frem til sæsonafslutningen 30. juni.

– Det er ærgerligt, at Slagelse-området nu mister sit stærkeste brand og sit største fyrtårn, men vi må konstatere, at det i vores område kniber med, at der er tilstrækkelig økonomi i erhvervslivet til at deltage i professionel sport. Finanskrisen og den generelle afmatning både i Danmark og uden for landets grænser har naturligvis ikke gjort situationen bedre, siger Morten Christensen.

– Vi beklager også overfor vore trofaste samarbejdspartnere, supportere, tilskuere og håndboldsporten som helhed, men vi ser ingen andre muligheder end at lukke, før vi får oparbejdet en ny stor gæld, slutter Morten Christensen

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.