24. april 2024

København: Fra i dag kl. 18.00 indfører politiet visitationszone i dele af København. Det sker efter den senere tids episoder i bandemiljøet.

I en pressemeddelelse skriver politiet: “Årsagen til, at der etableres visitatioszone i Københavns Politikreds skyldes en skærpet trusselvurdering for så vidt angår konflikt mellem bandegrupperinger i Københavns Politikreds såvel som i nabo-politikredsene.”

og fortsætter: “Formålet med indførelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i Københavns Politikreds, ved blandt andet at sikre at personer i udvalgte områder ikke besidder våben.”

Det er blandt andet et sammenstød mellem bandegrupperinger i Københavns Lufthavn søndag d. 30. december sidste år, fund af våben, trusler og en forhøjet ‘vagttjeneste’ blandt grupperinger omkring Blågårds Plads, Nørrebro Parken samt Værebro, der har fået politiet til at indføre visitationszonen.

Herudover har der i de sidste par dage være flere skyderier i nabopolitikredsene, hvor politiet ikke kan udelukke, at de involverede parter har kontakt til – eller stammer fra konfliktsøgende bandegrupperinger med bopæl i Københavns Politikreds.

Visitationszonens afgrænsning:
Jyllingevej ved kommunegrænsen til Rødovre – Sallingvej – Godhåbsvej – Rolighedsvej – HC. Ørstedsvej – Alhambravej – Kingosgade – Vesterbrogade – Bernstorffsgade – Kalvebod Brygge – Christians Brygge – Havnegade – Nyhavn – Bredgade – Grønningen – Oslo Plads – Dag Hammarskjölds Allé – Østerbrogade – Trianglen – Øster Alle – Vibenhus Runddel – Lyngbyvej til kommunegrænsen til Gentofte og videre langs kredsgrænsen til Jyllingevej ved kommunegrænsen til Rødovre.

Visitationszonen træder i kraft i dag kl. 18.00 og varer frem til den 28. januar 2013 kl. 16:00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.