Metal efterlyser jobinitiativer
Hele landet: Dansk Metal efterlyser yderligere vækstinitiativer og en helt ny arbejdsmarkedspolitik efter det er kommet frem, at Beskæftigelsesministeriet forventer at op mod 23.000 arbejdsløse nu vil miste deres dagpenge i 1. halvår af 2013.

Beskæftigelsesministeriet har offentliggjort et nyt skøn for antallet af dagpengemodtagere, der står over for at miste dagpengeretten. Ministeriet forventer nu, at mellem 17.000 og 23.000 arbejdsløse vil miste deres dagpenge i 1. halvår af 2013. Det er ca. en fordobling sammenlignet med ministeriets oprindelige skøn, og men det kommer ikke bag på lederen af Dansk Metals A-kasse, Torben Poulsen:

– Tallene kommer desværre ikke bag på os. De afspejler den udvikling vi de seneste måneder også har set på Metal-området. Da VK-regeringen i 2010 gennemførte dagpengestramningerne med en meget kort indfasning hævdede den, at de arbejdsløse ville skaffe sig et job lige inden de mistede dagpengene. Det kan nu på smertelig vis konstateres, at det syn på arbejdsmarkedet og de arbejdsløse var falskt. Kombinationen af dagpengeindgreb og økonomisk lavvækst har vist sig at være katastrofal, siger Torben Poulsen.

Alene i Dansk Metal står 1.328 medlemmer til at miste dagpengene i første halvår af 2013, og i januar alene er 331 i risikozonen. Derfor ønsker Torben Poulsen hurtig handling fra regeringen.

– Akutindsatsen indeholder flere gode tiltag og regeringen har taget en række vækstinitiativer. Vi skal selvfølgelig udnytte de muligheder, der er i den nye uddannelsesordning, for de medlemmer der nu mister dagpengeretten, men det er ikke være tilstrækkeligt til at dæmme op for dagpengeindgrebets tsunamieffekt.

– Der er behov for jobskabelse og en ny arbejdsmarkedspolitik. Først og fremmest handler det om målrettede vækstinitiativer, der skaber job i den private sektor bl.a. tilskud til energirenovering og infrastrukturinvesteringer. Det kan hurtigt skabe nye, private job som, der er brug for, siger Torben Poulsen, og understreger, at der også skal ske ændringer i arbejdsmarkedspolitikken:

– Vækstinitiativerne skal følges op med en ny arbejdsmarkedspolitik, der i stedet for at jage de ledige rundt i manegen med perspektivløse aktiveringstilbud, har fokus på, at de ledige får uddannelsestilbud, som matcher virksomhedernes behov. Endelig skal dagpengesystemet fremtidssikres, så helt almindelige lønmodtagere har en fair chance for at være dækket af en forsikring mod arbejdsløshed, fastslår Torben Poulsen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.