Mange flere ledige forventes at ryge ud af dagpenge

Hele landet: Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet viser at langt flere end først antaget står til at miste dagpengeretten i første halvår af 2013.

I september måned sidste år lød vurderingen på, at mellem 7.000 og 12.000 dagpengemodtagere stod til at miste dagpengeretten i første halvår af 2013. I alt lød skønnet dengang på, at mellem 9.000 og 16.000 ville miste retten til dagpenge i 2013.

Men, nu har Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet lavet et nyt skøn, der viser at dobbelt så mange står til at miste dagpengeretten bare i første halvår af 2013. Det skønnes, at det kommer til at omfatte mellem 17.000 og 23.000 ledige i første halvår. Både i september og nu, er skønnet lavet med ‘betydelig usikkerhed’, som det hedder i en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet skyldes ændringen i skønnet flere faktorer; først og fremmest en lavere vækst og afdæmpede vækstudsigter i forhold til sommeren 2012 samt en lavere afgang fra dagpenge i efteråret 2012 end forventet.

De nye tal gælder kun for 1. halvår af 2013. Der er ikke noget nyt skøn over hvor mange der står til at miste dagpengeretten i hele 2013.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.