Færre brandudrykninger i København

Der har været et lille fald i antallet af udrykninger hos Københavns Brandvæsen denne nytårsaften og nat i forhold til sidste år. Arkiv foto: Rolf Larsen.

København: Nytårsaften blev som normalt en travl aften for Københavns Brandvæsen, men set i forhold til de seneste års nytårsdøgn er der dog tale om et lille fald i antallet af brandudrykninger.

Københavns Brandvæsen havde oprettet tre ekstra sprøjtekøretøjer for at være bedst muligt forberedt på den belastning der altid er på beredskabet nytårsaften. I var godt 100 brandfolk på vagt for at passe på byen på årets sidste aften. 

Lille fald i antallet af udrykninger.
En opgørelse kl. 06:30 i morges viser at der i løbet af nytårsdøgnet er kørt lidt mere ned 80 brandudrykninger. Det er lidt mindre end i 2011 hvor antallet var oppe på 108.

Af de ca. 80 udrykninger var langt de fleste til småbrande i containere, affald og diverse bål på gaden.
De mere alvorlige brande begrænser sig til 5 lejlighedsbrande, hvoraf den ene kan betegnes som alvorlig, idet lejligheden ikke vil kunne benyttes i den nærmeste fremtid. De øvrige brande var af mindre karakter og beboerne vil hurtigt kunne vende tilbage hvis det ikke allerede er sket.

En person er bragt på hospitalet til observation for røgforgiftning.

Den regnfulde aften og nat kan være årsagen til at færre end normalt var på gaden og fyre fyrværkeri af.
Det tyder dog på at Københavnerne var mere påpasselige med brugen af fyrværkeri end tidligere år og på den måde var med til at gøre København til en sikrere by på nytårsnatten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.