28. marts 2024

Præstø: Politiet rejser tiltale efter ulykken på Præstø Fjord

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har rejst tiltale i sagen om kæntringsulykken, der skete på Præstø Fjord den 11. februar 2011.

To lærere og 13 elever fra Lundby Efterskole var sejlet ud på fjorden i en otte meter lang dragebåd. Ved middagstid kæntrede de 1,7 km ude på fjorden. Klokken 12.42 kom opkaldet hos 112 om kæntringen, efter nogle elever var svømmet i land og fik hjælp til at alarmere 112.

Fire helikoptere, seks redningsbåde, 12 ambulancer, to lægebiler og en akutsygeplejerskebil kom til stedet og hjalp den ene lærer og de resterende elever op af vandet. Alle var stærkt nedkølede og flere fik hjertemassage.

Det viste sig senere, at dragebåden ikke var sikkerhedsgodkendt af Søfartsstyrelsen.

Både skolen og forstander tiltales
Anklagemyndigheden har nu rejst tiltale mod Den Selvejende Institution Lundby Efterskole og mod skolens forstander, Truels Achton Truelsen. Begge tiltales for uagtsomt manddrab efter straffelovens § 241 og for uagtsom betydelig legemsbeskadigelse efter straffelovens § 249.

Der er også rejst tiltale efter sølovgivningen for forvoldelse af søulykke og sejlads i strid med godt sømandskab samt undladelse af at sikre, at menneskeliv på søen er betryggende sikret.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår straffesagen – der skal føres ved retten i Nykøbing F. – berammes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.