27. april 2024

Hundige: Fire mænd blev i dag fundet livløse i vandet ved siden af deres speedbåd.

Midt- og Vestsjællands Politi blev i morges kontaktet af bekymrede pårørende, som ikke havde været i kontakt med de omkomne siden midnatstid, da de var på en sejltur til Københavns-området.

Politiet iværksatte i samarbejdet med Søværnets Operative Kommando en eftersøgning af de savnede og deres speedbåd.

SOKs redningshelikopter fandt kl. ca. 13.45 en forulykket speedbåd med bunden opad ved en stenmole nord for Hundige Havn.

Fire livløse mænd blev fundet ved speedbåden og bjærget i land, hvorefter en læge fra redningshelikopteren kunne erklære alle for døde.

De omkomne er en 53-årig mand fra Roskilde, 45-årig mand fra Greve,
49-årig mand fra Greve og 51-årig mand ligeledes fra Greve. Sidstnævnte var ejer af speedbåden.

– Politiets foreløbige undersøgelser på ulykkesstedet tyder på, at speedbåden er sejlet i sydlig retning og med ukendt hastighed og på ukendt måde har påsejlet stenmolen. Båden blev fundet liggende med bunden opad på den modsatte side af molen og havde skader på kølen/stævnen, oplyser kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerregaard.

Båden skal nu undersøges nærmere i et forsøg på klarlægge, hvem der har ført speedbåden i ulykkesøjeblikket.

Ifølge politiet var de omkomne ikke iført redningsveste, men en undersøgelse af speedbåden viste, at der fandtes redningsveste svarende til antallet af omkomne.

Senere på ugen vil politiet i samarbejde med en embedslæge afholde retslægeligt ligsyn for at fastslå dødsårsagen. I forbindelse med ligsynet vil politiet undersøge om de omkomne var påvirket af spiritus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.