28. marts 2024

Der er svensk rap og reggae på programmet denne fredag fra en af Sveriges absolut største rappere, når Timbuktu går på scenen til Fredagsrock i Tivoli.

Den 3. august kan Tivolis gæster opleve Timbuktus lækre rytmer og sprøde stemme ved svenskerens eneste koncert i nærheden af København til sommer. Koncerten starter kl. 22.00 på Plænen.

Publikum ved Timbuktus koncert på Roskilde Festival sidste år vil formentlig stadig have den svenske hip-hoppers gyngende rytmer siddende i hofterne. Timbuktu lukkede festivalen med en koncert, der høstede store roser fra både anmeldere og publikum.

Nu kan Tivolis gæster se frem til et gensyn med den populære rapper, der i sikker stil balancerer mellem hip hop beats, lækker latinstemning og rolige reggae-rytmer. Og hvis man skal se svenskeren i år er Tivoli et godt bud. Besøget til Fredagsrock bliver nemlig den eneste mulighed for at opleve Timbuktu i nærheden af København i løbet af sommeren, så det er med at gribe chancen, hvis man vil opleve eller genopleve svenskerens energiske udstråling.

København tæt ved hjertet
For Timbuktu selv betyder koncerten også meget, da han dermed vender tilbage til det miljø, hvor han brugte en stor del af sine unge musikår.

– Jeg tilbragte mine formative år som kunstner i København i 90’erne, så byen ligger mit hjerte nær. Derfor er det med ekstra stor glæde, at vi får en enestående chance for at spille der igen. Vi ser frem til at få hele Tivoli til at gynge, siger Timbuktu i forbindelse med koncerten på fredag i Tivoli.

Kommer med stort bagkatalog
Timbuktu udsendte i starten af 2012 opsamlingsalbummet Puselbitar, og der er nok af numre at tage af for den 37-årige svensker, der udover opsamlingsalbummet også har udgivet en live cd og syv studiealbums siden 2000.
Det er dermed en af Sveriges mest populære og erfarne rappere, der sammen med sit trofaste og storgyngende backingband Damn kan dykke ned i det omfattende bagkatalog til Fredagsrock i Tivoli.

Lyt til kunstneren her: www.timbuk.nu/video

Om Timbuktu
Jason Diakité har taget sit kunstnernavn Timbuktu efter den maliske by af samme navn, men på trods af de afrikansk klingende navne er rapperen både født og opvokset i Sverige.
Timbuktu har været vært for flere programmer på svensk radio og i 2010 vandt han den såkaldte Martin Luther King pris for med sine tekster at bygge broer mellem folk uanset afstamning, alder og kultur. Desuden har han vundet flere svenske grammypriser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.