25. april 2024

Hele landet: I næsten et år har Dansk Fodgænger Forbund optaget videofilm i trafikken, som viser overtrædelser af færdselsloven, især stiuationer som går ud over fodgængernes tryghed og sikkerhed.

Disse videofilm bliver nu efterhånden tilgængelige for alle på web-sitet Youtube.

– I snart et år har vi optaget videofilm fra et kamera, som har været monteret på en bil, for på denne måde at kunne dokumentere fodgængernes ringe vilkår i trafikken, siger Fodgængerforbundets formand Mikael le Dous og fortsætter:

– Det har været en effektiv måde at optage forskellige trafiksituationer på, fordi det blot gælder om at samle de overtrædelser op, som foregår lige for næsen af os alle.

– Planen er nu i den kommende tid at lægge forskellige film op på Youtube, som hver især viser et tema, og for nu at komme godt fra start viser vi en film om fodgængere, som fumler i trafikken eller direkte overtræder reglerne. Så kan man da ikke beskylde os for at holde hånden over fodgængerne, håber formanden.

-Vi vil gerne understrege at det ikke handler om identiteten af de enkelte personer på filmene, og ingen er blevet anmeldt til politiet i de klip der vil blive vist. Det handler for os om at skaffe opmærksomhed på at vi alle har et ansvar for at overholde reglerne i trafikken, så vi alle kan komme uskadte ud og hjem, siger Mikael le Dous.

Den første film, Fumlegængere, varer knapt halvandet minut, og kan ses herunder:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.