Rekordbøde for kiosksvindel

København: Indehaveren af en kiosk på Nørrebro er fem gange blevet taget i svindel med slik og sodavand og det har udløst rekordstor bøde.

En kiosk på Nørrebro overtrådte reglerne for 5. gang, og indehaveren fandt ud af, at for hver overtrædelse stiger bøden.

Ved kontrollen fandt SKAT både slik og sodavand, som der ikke var betalt afgift af, og denne gang satte domstolen bøden til 55.000 kr.

– Det er et fast princip i vores Fair Play kampagne, at bøden skal stige ved den næste overtrædelse. Det skal virke præventivt, siger projektleder Kim Müller fra SKAT København.

Det er første gang, der er faldet dom for en 5. gangs overtrædelse, og retten fulgte SKATs indstilling om, at bøden bør stige med 50 procent i forhold til en 4. gangs overtrædelse.

– På grund af det store antal overtrædelser blev indehaver også fradømt retten til at drive næring med salg af fødevarer i 2 år, og han driver ikke længere forretningen. Vi håber, at den nye indehaver er bedre til at overholde gældende love og regler, siger Kim Müller.

I alt nåede den pågældende at få bøder på 90.000 kr. for de forskellige overtrædelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.