20. april 2024

Hele landet: Regeringen har besluttet at indstille trepartsforhandlingerne.

I stedet vil regeringen arbejde videre med en række konkrete initiativer, som regeringen mener vil gavne beskæftigelsen, væksten og en sund samfundsøkonomi, og som alle har været drøftet i trepartsforhandlingerne.

Afslutningen af trepartsforhandlingerne sker på baggrund af en række meldinger fra bl.a. Dansk Metal, der har udelukket at diskutere en række af de centrale virkemidler til at øge arbejdstiden, som er beskrevet i kommissoriet.

På den baggrund konstaterer regeringen, at der ikke længere er grundlag for at fortsætte forhandlingerne inden for rammerne af det aftalte kommissorium.

– Jeg havde gerne set en fælles aftale, der kunne have været til gavn for både økonomien, de ledige og finansieringen af den fælles velfærd. Det kunne ikke lade sig gøre. Regeringen vil nu fortsætte arbejdet i en række andre spor for at sikre vækst, beskæftigelse og en holdbar offentlig økonomi. Opgaven er ikke blevet lettere, men der er en række konkrete dagsordener, som regeringen vil arbejde videre med, siger finansminister Bjarne Corydon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.