23. april 2024

Rødovre: To jyske entreprenørfirmaer er i dag idømt bøder på 40.000 kr. for byggesjusk efter hal styrtede sammen i Rødovre i 2009, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Den 14. januar 2009 styrtede en hal sammen, der var ved at blive opført som tilbygning til Rødovre Hallen på Rødovre Parkvej.

Sammenstyrtningen skete, mens håndværkere arbejdede på stedet. Montører fjernede en stålbjælke fra bygningens stålfundament, hvorefter hele konstruktionen kollapsede. To håndværkere kom alvorligt til skade i forbindelse med ulykken.

Efterfølgende blev to jyske underentreprenørfirmaer sigtet i sagen. Det ene nu konkursramte firma for ikke at have leveret og monteret en sikkerhedsmæssig forsvarlig stålkonstruktion, og det andet firma for ikke at have udført det efterfølgende anlægsarbejde sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

I dag – tirsdag den 29. maj – faldt der dom i sagen ved Glostrup Ret. Begge firmaer blev kendt skyldige og idømt bøder på 40.000 kr.

Anklager Michael Winther glæder sig over dommen i dag. Han hæfter sig blandt andet ved, at Retten ikke valgte at mindske bøderne, selv om sagen er 3½ år gammel.

– Det er en vigtig principiel sag. Mange mennesker kunne været kommet til skade på grund af de her firmaers byggesjusk, siger anklager Michael Winther.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.