25. april 2024

Københavns Vestegn: Politiet har anholdt 26 personer for systematisk svindel mod det offentlige over flere år. Det skete i en storstilet anholdelses- og ransagningsaktion i samarbejde med SKAT.

Der er tale en såkaldt kædesvigsag, hvor et nedrivningsfirma på Vestegnen er omdrejningspunktet for grov skatte- og momssvindel.

11 af de anholdte sigtes for hovedmands- og stråmandsvirksomhed. De fremstilles i morgen i grundlovsforhør i Glostrup ret. Retsmødet forventes afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning.

De øvrige 15 personer sigtes for at udføre ”sort arbejde”, socialt bedrageri eller skattesnyd. De vil blive afhørt og som udgangspunkt løsladt, når kommune eller arbejdsløshedskasse er underrettet. Københavns Vestegns Politi forventer at sigte yderligere cirka 30 personer for det samme.

Statskassen snydt for 26 millioner
Fælles for alle personerne er, at de gennem flere firmaer står bag flere års systematisk svindel med skat og moms m.v. Svindlen er foregået via en kæde af selskaber. Firmaerne har dermed på to år haft en omsætning på cirka 42 millioner kroner, som der ikke er betalt moms og skat af.

– Det betyder, at statskassen er blevet snydt for moms og skat for over 26 millioner kroner, siger efterforskningsleder Carsten Jansson, Afdelingen for Organiseret Kriminalitet.

Op til otte års fængsel
– Der er tale om alvorlig, organiseret og økonomisk kriminalitet med en straframme på op til otte års fængsel, siger efterforskningsleder Carsten Jansson.

Aktionen er kulminationen på flere måneders intens efterforskning. Flere adresser blev ransaget, og politiet har beslaglagt computere og dokumenter, som nu skal undersøges nærmere. Ligeledes er flere beløb på bankkonti i pengeinstitutterne blevet indefrosset.

Om kædesvigsagen
Udgangspunktet i sagen er et nedrivningsfirma på Vestegnen, som blev oprettet i juni 2010.

Mændene bag mistænkes for systematisk svindel med moms, skat og sort arbejde via en kæde af skraldespandsselskaber.

Svindlen er foregået ved, at firmaet byder ind på og får diverse nedrivningsopgaver. På papiret har firmaet dog ikke selv ansat folk og hyrer diverse underleverandører til at løse opgaverne.

Underleverandørerne er dog såkaldte skraldespandsselskaber, og firmaet har folk ansat sort til at udføre arbejdet.

Når nedrivningen er udført og betalingen i hus, ryger pengene direkte videre fra firmaet til skraldespandsselskaberne.

Her hæver stråmænd løbende pengene kontant. De ansatte aflønnes sort og bag- og stråmænd scorer selv resten uden om skattevæsnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.