25. april 2024

Sidste år var der 4000 deltagende, men i år sætter Musikskoledage i Tivoli ny rekord for antallet af deltagere. Hele 5612 børn og unge fra hele landet fordelt på 240 ensembler og 12 scener slår i lørdag og søndag tonen an, når Tivoli åbner dørene til et mangfoldigt arrangement. Programmet byder på kæmpe kor, symfoniorkestre, rockbands og meget mere.

300 stemmer på samme tid
Når Tivoli slår dørene op til årets Musikskoledage, kommer flere tusinde unge musikanter ud af øvelokalet og ind i Tivoli, hvor de på 12 scener får mulighed for at vise, hvad de har lært. Hør f.eks. hvordan det lyder, når et kæmpe kor med 300 sangere slipper stemmerne løs i Koncertsalen, eller stop op og lyt til et af de store musikalske optog, der vil gå Haven rundt med instrumenterne fulde af gardermusik, samba-toner eller funky New Orleans-stemning under de to Musikskoledage i Tivoli.

Afgørende for fremtiden
– Vækstlaget i musiklivet er afgørende for den fremtid, vi kommer til at opleve på spillestederne, i koncertsalene, til festivalerne og alle de andre steder, hvor musikken skal være i centrum i de kommende år. Musikskoledage i Tivoli er det årlige tjek på den mangfoldighed og kvalitet, som vokser ud af de danske musikskoler, siger Dan Johnsen, projektleder på Musikskoledage i Tivoli. Og Tivolis egen musikchef stemmer i:

– De danske musikskoler leverer hvert eneste år de kommende generationer af musikere til hele vores musikliv, siger Tivolis musikchef Henrik Engelbrecht og fortsætter:

– Jeg ser hvert år nye musikere i vores eget symfoniorkester, som engang i deres fortid gik ind ad døren til en af landets musikskoler til deres allerførste time. Det enorme arbejde, musikskolerne udfører, er helt uvurderligt for musiklivet i dag.

Noget for enhver smag
Det er 23. år i træk at Tivoli lægger have til Musikskolernes musikalske maraton for især børn og unge i alderen 6-25 år. Formålet med dagene har altid været, at de unge viser glæden ved at spille og lytte til hinanden, og årets program byder på alt fra klassisk over rock, pop og filmhits til folk, swing og eksperimental.

Musikskolepriser på Plænen
Søndag kl. 14.30 på Plænen uddeler DAMUSA (Dansk Musikskolesammenslutning) både en elevpris og en kommunepris. Sidste års modtagere var: Hobro Søndre Skoles Rytmiske Pigekor (Årets Musikskoleensemble) og Skanderborg (Årets Musikskolekommune).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.