29. marts 2024

København: Tirsdag eftermiddag blev to rumænske mænd varetægtsfængslet indtil den 25. april, sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om rufferi.

Gruppen mod Kvindehandel, København Politi, modtog i mandags en anmeldelse fra to rumænske kvinder på henholdsvis 21 og 25 år. De forklarede, at de i Rumænien var blevet rekrutteret af rumænske bagmænd, der efterfølgende havde transporteret kvinderne til Danmark. Kvinderne arbejdede på bordeller i Københavnsområdet, på Fyn og i Jylland.

Anmeldelsen førte til at Midt- og Vestsjællands politi – efter anmodning fra Københavns Politi – mandag eftermiddag kunne anholde to rumænske mænd i et sommerhus.

Mændene, der begge er 23 år, blev mandag sigtet for menneskehandel ved at have rekrutteret de rumænske kvinder, transporteret dem til Danmark, huset dem og ved brug af anden utilbørlig fremgangsmåde udnyttet kvinderne ved kønslig usædelighed (prostitution -red.).

– Vi har i dag afhørt kvinderne indenretsligt. De er efter vores opfattelse lokket til Danmark under falske forudsætninger, og man har udnyttet deres sårbare situation, siger Trine Møller fra Gruppen mod Kvindehandel i Københavns Politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.