23. april 2024

Toget påkørte et nyt sporskifte som en kran var ved at lægge på plads. Foto: Bo/24Nyheder.dk

Toget påkørte et nyt sporskifte som en kran var ved at lægge på plads. Foto: Bo/24Nyheder.dk

København: Et S-tog, der var undervejs til Holte, er midt på formiddagen afsporet på forreste bogie nord for Nordhavn Station. S-toget har påkørt et nyt sporskifte, som en kran var ved at flytte på plads under et sporarbejde på strækningen ved siden af.

Der var en enkelt tilskadekommen passager i toget, der klagede over smerter i nakken, og hun blev kørt på skadestuen for at blive tilset. De øvrige passagerer blev hjulpet ned ad stiger og ad en trappe på banedæmningen.

I mange tilfælde oplever man først en reaktion på så voldsom en hændelse, når man er tilbage i vante rammer, og vi har derfor opfordret passagererne til at søge egen læge eller skadestue, hvis de kommer hjem og har smerter eller føler ubehag.

Foreløbig er der dog kun meldinger om en enkelt lettere tilskadekommen som beskrevet ovenfor.

En kvindelig passager klagede over smerter i nakken og blev kørt til skadestuen. Foto: Bo/24Nyheder.dk

Normal drift fra onsdag morgen
Hændelsen, der berører 200.000 passagerer, betyder, at der kører færre S-tog, og at S-togene er erstattet af busser mellem Østerport og henholdsvis Svanemøllen og Hellerup.

Banedanmark og DSB’s forventer, at togene kører i fuldt omfang fra onsdag morgen.

Det er nu op til Havarikommissionen at undersøge skadestedet og afdække hændelsesforløbet. Når Havarikommissionen frigiver skadestedet, får DSB mulighed for at sporsætte S-toget, der er afsporet på forreste bogie, og køre det retur til værkstedet i Taastrup, hvor det skal repareres.

Mellem Østerport og Hellerup løber S-banen og Kystbanens spor parallelt. Banedanmark er ved at udføre sporarbejde på Kystbanen og skal blandt andet udskifte syv sporskifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.