29. marts 2024

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn holdt tale ved åbningen af Vækstfabrikken i Ringsted. PR Foto

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn holdt tale ved åbningen af Vækstfabrikken i Ringsted. PR Foto
Ringsted: Mange var mødt op, da erhvervs- og vækstminister Ole Sohn fredag klippede snoren til Vækstfabrikken i Ringsted. Allerede på åbningsdagen var ni virksomheder flyttet ind.

Direktør Mads Váczy Kragh fra Væksthus Sjælland, som står bag Vækstfabrikkerne, var den første i talerækken.

– Vi er rigtig glade for, at vi nu kan åbne dørene til en Vækstfabrik her i Ringsted. En plads på Vækstfabrikken er ikke kun en arbejdsplads. Det er et forløb, der indeholder konsulentsparring, kompetenceudvikling, mentorordning og netværk. Alt sammen til en meget rimelig pris. Det, tror vi på, giver optimale muligheder for udvikling og vækst, udtalte Mads Váczy Kragh.

– Den kreative matrikel har allerede været i gang i en tre år med nogle af de ting, som en vækstfabrik indeholder. I fællesskab bygger vi nu en vækstfabrik inden for de mure og i det miljø, der er blevet skabt. Vi starter i dag med ni rigtig spændende virksomheder. Fem af jer er eksisterende lejere fra Den Kreative Matrikel, som har købt ind på Vækstfabrikken, og fire af jer er helt nye. Til jer alle: Velkommen, vi glæder os rigtig meget til at se jer udvikle jer inden for Vækstfabrikkens rammer og koncept, udtalte Mads Váczy Kragh

Også borgmester i Ringsted Niels Ulrich Hermansen har store forventninger til Ringsteds nye vækstfabrik.

– Med Vækstfabrikken får vi endnu et godt tilbud til de lokale iværksættere, som giver mulighed for fleksibel adgang til kontorfaciliteter, samt vækstforløb hos Væksthusets rådgivere. Endvidere bliver vi hægtet op på samme koncept som 9 øvrige kommuner i Region Sjælland har, udtalte borgmester i Ringsted Niels Ulrich Hermansen

– Jeg er sikker på, at kombinationen af vores eget initiativ: ”Den Kreative Matrikel” og etablering af ”Vækstfabrikken i Ringsted” i samarbejde med Væksthus Sjælland – kun kan blive en vellykket kombination til gavn for iværksættere og mindre virksomheder i Ringsted.

Derefter kom erhvervs- og vækstminister Ole Sohn på.

– Jeg har glædet mig til at være med til at Vækstfabrikken i Ringsted. Initiativet med Vækstfabrikkerne er rigtig godt. For blandt iværksætterne er der et fantastisk potentiale, og væksten i samfundet skabes af små og mellemstore virksomheder, udtalte erhvervsministeren.

– Jeg er sikker på, at kommunen, som har investeret i den her vækstfabrik, ikke alene bidrager til at bundlinien hos de nævnte virksomheder kan blive god. Men dett er også hjælp til selvhjælp. For de ekstra virksomheer og de ekstra skattekroner er til glæde og gavn for kommunen og borgernes velfærd, fortalte Ole Sohn.

Ministeren overrakte derefter en gave til Vækstfabrikant Erik Andersen fra Basic View. En el-pære i stor størrelse. For der skal være plads til de gode idéer på den nye Vækstfabrik.

Til slut blev der trukket lod om en måneds gratis husleje på Vækstfabrikken i Ringsted. Vinderen blev virksomheden NetNurse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.