29. marts 2024

For at undgå hærværk lukker DSB nu sine billetautomater. Denne automat på Holbæk Station blev sprunget i luften tidligere på året. Foto: Rolf Larsen.

For at undgå hærværk lukker DSB nu sine billetautomater. Denne automat på Holbæk Station blev sprunget i luften tidligere på året. Foto: Rolf Larsen.
Sidste år fik DSB smadret ti billetautomater i dagene op til og på selve nytårsaften. Adskillige af automaterne var totalskadede. Nye automater koster 250.000 kr. stykket.

For at undgå ødelæggelserne har DSB besluttet sig for at lukke automaterne ned i dagene omkring nytårsaften i år. Da der allerede er smadret to automater på Nordvestbanen mellem Roskilde og Kalundborg, er automaterne på strækningen allerede lukket ned.

I resten af landet begynder nedlukningen fredag den 30. december og samtlige automater vil være lukket, når vi når til selve nytårsaften. Så snart nytårsfestlighederne er overstået vil DSB åbne automaterne igen hen over den 1. og 2. januar.

Salgsdirektør i DSB Anne Lise Bach Sørensen beklager, at det er nødvendigt at lukke automaterne men understreger, at der undeer lukningen er mulighed for at købe billet i toget:

“Det er meget beklageligt, at vi på denne måde er nødt til at forringe servicen til vores kunder på de stationer, der ikke har kiosk eller billetsalg. Desværre ser vi ikke nogen anden udvej, da vi gennem en årrække har haft ganske betragtelige omkostninger i forbindelse med fejringen af nytårsaften. Jeg vil til gengæld gerne gøre vores kunder opmærksom på, at hvis de stiger på toget på de stationer, hvor der normalt kun er mulighed for at købe billet i en automat, vil der være mulighed for at købe billet i toget uden gebyr. Vores togpersonale er informeret om, hvor og i hvilket omfang automaterne er lukkede.”

DSB S-togs automater er i drift omkring nytår
DSB S-togs automater, der er af en anden type, end dem DSB Fjern- & Regionaltog benytter, er ikke lukket omkring nytår, fordi de er konstrueret på en anden måde, der gør dem sværere at sprænge i stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.