Fire unge dømt for røverier mod McDonald’s
Fire unge mænd er blevet dømt for røverier mod McDonald's i Slagelse. Arkiv foto: Poulty mages
Slagelse: Fire unge mænd er blevet idømt fængselsstraffe for røverier mod McDonald’s i Slagelse

Retten i Næstved afsagde i går dom i en sag om fire røverier begået mod McDonald’s i Slagelse i perioden fra juni 2010 til april 2011.

Der var rejst tiltale mod fire mænd i alderen 19-20 år – alle fra lokalområdet, som hver især havde begået et eller flere røverier sammen med de andre, for at afdrage på gæld for køb af hash.

Der var indkaldt flere vidner fra McDonald’s i Slagelse, som forklarede om deres oplevelser under røveriet.

En 20-årig mand blev straffet med fængsel i 3 år for at have deltaget i fire røverier sammen med en eller flere af de andre tiltalte i sagen. Han havde foreslået de øvrige tiltalte at begå røverierne, og at det var ham, som havde planlagt og forklaret, hvordan røverierne skulle foregå.

En 19-årig mand erkendte, at han havde deltaget i et røveri den 3. juli 2010 sammen med to af de andre tiltalte. Han blev straffet med fængsel i 8 måneder, som dog ikke skal afsones, hvis han overholder vilkår om samfundstjeneste og misbrugsbehandling.

En anden 19-årig mand blev straffet med fængsel i 1 år for at have deltaget i et røveri den 27. marts 2011 sammen med en af de øvrige tiltalte. Han erkendte også røveriet. De 9 måneder skal ikke afsones, hvis han overholder vilkår om samfundstjeneste og misbrugsbehandling. Resten af straffen er afsonet, da han har siddet varetægtsfængslet i ca. 3 måneder.

Den sidste 19-årige mand blev dømt for at have deltaget i røveriet den 3. juli 2010 samt i to andre røverier begået den 29. juni 2010 og den 19. april 2011. Alle røverierne var begået sammen med 1-2 af de andre tiltalte. Han erkendte at have deltaget i røverierne.

Tre af de tiltalte modtog dommen, mens den 19-årige, som blev idømt 1 år og 9 måneder udbad sig 14 dages betænkningstid.

Den 20-årige har siddet varetægtsfængslet under sagen og skal fortsat sidde varetægtsfængslet, indtil han kan afsone sin dom.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.