26. april 2024

Hele landet: SAPU.dk, Sammenslutningen Af Private Udlejere, har fået Datatilsynets tilladelse til at føre et såkaldt advarselsregister over dårlige lejere.

SAPU Listen, som registeret hedder, har tidligere i år været omtalt i medierne, da listen på daværende tidspunkt ikke var godkendt af Datatilsynet.

Som konsekvens heraf valgte SAPU.dk at stoppe med at føre SAPU Listen og har i den mellemliggende periode haft en konstruktiv dialog med Datatilsynet om at opnå tilladelse til at føre SAPU Listen over dårlige lejere, som et advarselsregister.

– Afgørelsen er en kæmpe sejr for de private udlejere, som har et legitimt behov for at udleje deres bolig i en kortere eller længere periode, men som har kæmpet en forgæves kamp mod lejere, der bevidst udfører hærværk mod lejemålet, nægter at betale leje eller løber fra regningen. Datatilsynets udtalelse og godkendelse af SAPU Listen, betyder at udlejerne nu systematisk kan registrere og derved advare andre mod lejere som konsekvent krænker den indgåede lejekontrakt. Jeg er stolt af at SAPU, som de første i Danmarks historie, får en mulighed for hjælpe private udlejere med at beskytte deres ejendom mod lejere, som ikke har til hensigt at udvise den fornødne respekt for lejeforholdet, siger Mark Jensen, indehaver af SAPU.dk

SAPU vil bruge de næste par dage til at udvikle systemer, der kan håndtere SAPU Listen på de vilkår, som Datatilsynet har anvist. Det er forventningen, at SAPU Listen er klar til modtage registreringer igen i løbet af den kommende uge.

SAPU.dk rådgiver privatpersoner, som ønsker at udleje deres bolig om juridiske forhold, husleje og huslejenævn, økonomi og beskatning. SAPU.dk har, efter eget udsagn, mere end 800 udlejere fordelt over hele landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.