25. april 2024

Trafik: Fra 28. november bliver det muligt at bruge rejsekort på alle stationer i hovedstadsområdet. Det betyder, at rejsekortkunder fra Syd- og Vestsjælland kan rejse på samtlige af Sjællands baner.

Siden august har det været muligt at bruge rejsekort i buslinjerne 3A og 250S, samt på enkelte togstrækninger i hovedstadsområdet. Fra 28. november åbner også Metro, hele S-togs-nettet, Kystbanen og lokalbanerne i Nordsjælland for rejser med rejsekort. Det betyder at de rejsende, der bor i Vestsjælland, Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn, kan rejse endnu længere på deres rejsekort.

Fra starten af december inviteres de første 10.000 kunder i Hovedstaden til at købe et rejsekort – og indgå i en dialog med trafikselskaberne om deres oplevelser med rejsekortsystemet, inden rejsekort efter planen åbner bredere for alle interesserede passagerer i hovedstadsområdet. Mens udrulningen foregår, kan eksisterende kort og billetter i Hovedstaden bruges helt som hidtil.

– Vi ruller rejsekort ud i hovedstadsområdet i flere tempi, ligesom vi har gjort i andre dele af landet, hvor mere end 70.000 passagerer nu bruger rejsekort i bus og tog. Vi ruller trinvis ud for at sikre, at alt fungerer optimalt, og at alle trafikselskabernes medarbejdere er fortrolige med rejsekort, inden vi åbner systemet for alle kunder i et område, siger Bjørn Wahlsten, administrerende direktør i Rejsekort A/S.

Gennem de senere år har stationer og busser i hovedstadsområdet fået opsat kortlæsere med det karakteristiske blå punkt, som der kommer lys i fra 28. november. Fra februar kommer det første hold busser for alvor med på rejsekortet. Det bliver her muligt at rejse med rejsekort i alle buslinjer i det vestlige af hovedstadsområdet. Fra maj kommer de blå punkter også til at lyse i busserne Københavns centrum, og fra juli kommer de sidste busser i Nordsjælland også med på rejsekortbølgen. Derefter er hele Sjælland fuldt dækket af rejsekort, og det åbner for alle interesserede rejsekortkunder.

Fakta:

* Fra 28. november kan rejsekort bruges hos DSBFirst, S-tog, Metro og lokalbaner samt i buslinjerne 3A og 250S. I løbet af 2012 kommer alle hovedstadsområders busser med, og så dækker rejsekort hele Sjælland, Lolland, Falster, Møn – og flere forbindelser både på Fyn og i Jylland. Man kan følge med i udrulningen af rejsekort på rejsekort.dk.

* Rejsekort er allerede nu i drift i alle busser og tog på Vest- og Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn og flere steder i Nordjylland, og der er i 2011 foretaget mere end 1,5 mio. rejser med rejsekort. Primo 2012 åbner rejsekort på alle DSB- og Arriva-strækninger, og inden udgangen af 2012 ventes rejsekort at være delvis implementeret i alle landsdele på nær Bornholm.

* Rejsekort er sat i verden for at gøre det nemt og enkelt at bruge bus og tog. Målet er, at endnu flere vælger at bruge kollektiv transport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.