24. april 2024

Beboerne på de to øer, Omø og Agersø, skal selv være med til at planlægge færgefarten. Foto: Lars Plougmann.

Beboerne på de to øer, Omø og Agersø, skal selv være med til at planlægge færgefarten. Foto: Lars Plougmann.
Beboerne på Agersø og Omø skal selv være med til at beslutte, hvordan færgedriften til de to øer fremover bør tilrettelægges.

I slutningen af denne måned træder en arbejdsgruppe sammen.

Gruppen kommer til at bestå af beboere fra de to øer samt medarbejdere fra kommunen. Mandag eftermiddag vedtog Teknik- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune det kommissorium, som gruppen skal arbejde ud fra. Samtidig besluttede udvalget, at økonomien bag færgedriften skal belyses grundigt, inden arbejdsgruppen går i gang.

– Vi har godkendt kommissoriet med den bemærkning, at planlægningen skal tage udgangspunkt i kommunens ø-politik, sådan som flere beboere fra øerne har ønsket. Men vi er samtidig nødt til at sige tydeligt, at tilrettelæggelsen af den fremtidige færgedrift også skal tage hensyn den økomoniske udvikling i samfundet, der er sket, siden ø-politikken blev godkendt i 2009, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Ib Larsen (F).

Økonomien belyses
Udvalget ønsker desuden, at arbejdsgruppen får så veloplyst et grundlag som muligt at arbejde videre på. Derfor afsættes der tid til, at kommunens embedsfolk kan udarbejde et basisbudget, der tydeligt og overskueligt viser den økonomiske ramme for arbejdsgruppens arbejde.

Et af de aspekter, der skal belyses, er de økonomiske konsekvenser af stigende oliepriser.

– Vi skal have klarhed over detaljerne, inden arbejdsgruppen går i gang. Det tager udvalget nu ansvaret for. I det hele taget skal vi sikre, at processen bliver god. For at understøtte en ligeværdig dialog mellem kommunen og øboerne vil vi hente en person ind udefra, der kan bistå gruppen, siger Ib Larsen.

Arbejdsgruppen mødes første gang i slutningen af november til et opstartsmøde, hvor de praktiske rammer for møderne lægges fast. Når udvalget har godkendt det økonomiske grundlag, går planlægningen i gang.

Resultatet af gruppens arbejde fremlægges i maj 2012, så der er tid til de sidste justeringer, inden den nye færge bliver leveret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.