29. marts 2024

Ivar Lund med sit vindende græskar. Foto: Torben Plank, Tivoli.

Ivar Lund med sit vindende græskar. Foto: Torben Plank, Tivoli.
Hele landet: DM i Kæmpegræskar 2011 er netop afholdt i Tivoli.

Otte græskardyrkere bejlede til mestertitlen, men det var en lidt skuffet Ivar Lund fra Hjørring, som løb af med sejren med et kæmpegræskar på hele 288,2 kilo. Konkurrencens eneste kvindelige deltager Inger Kjædegaard blev nummer 3 med et græskar på 159,6 kilo.

Vinder DM i kæmpegræskar 2011 Ivar Lund fra Hjørring var en smule skuffet:

– Jeg må helt ærligt indrømme, at jeg havde troet mit græskar havde været tungere. Det er nok det største græskar, der nogensinde er dyrket i Danmark rent volumenmæssigt, men vægten levede ikke helt op til størrelsen og det er skidt når man er et græskar. Det er en bitter pille at sluge for jeg troede at jeg ville slå danmarksrekorden fra 2008, siger Ivar Lund og fortsætter:

– Hemmeligheden bag mit græskar har været masser af komøg, organisk muld og masser af spagnum. Men Jeg kommer igen til næste år og slår DM rekorden på 335 kilo.

Det er Tivoli og xlg.dk som sammen afvikler DM i Kæmpegræskar. Der var i år tilmeldt otte kæmpegræskar til konkurrencen. Desværre måtte et af dem udgår pga. at det var blevet dårligt. Ingen af årets græskar kunne dog slå danmarksrekorden fra 2008 på 335 kg.

Andenpladsen gik til Per Brodersen med et græskar på 190,4 kg.
Tredjepladsen gik til Inger Kjædegaard med et græskar på 159,6 kg.

Både vinder gæskaret og de syv andre kæmpegræskar som var med i konkurrencen kan ses i Tivoli til og med 23. oktober, hvor Halloween i Tivoli slutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.