Landsdækkende sikkerhedstjek af byggepladser
Hele landet: På byggepladser over hele landet vil Arbejdstilsynet i dag gennemføre en uanmeldt kontrolaktion. Aktionen fokuserer især på det mest farlige arbejde i højden og på risikoen for faldulykker. Også udenlandsk arbejdskraft og nyansatte vil Arbejdstilsynet tjekke efter.

Arbejde i højden, fx på tage, fra stilladser og lignende, er blandt det farligste arbejde på byggepladserne og resulterer hvert år i mange alvorlige ulykker. Derfor vil netop dette arbejde være i Arbejdstilsynets fokus, når myndigheden i dag gennemfører en stor landsdækkende sikkerhedsaktion på byggepladserne.

– Det siger sig selv, at det kan være forbundet med betydelig fare at arbejde i stor højde, siger kontorchef Jens Skovgaard Lauritsen, Arbejdstilsynet. – Derfor er det afgørende vigtigt, at man sikrer sig mod nedstyrtning. Alligevel ser vi desværre alt for ofte, at man tager for let på forebyggelsen, og så er det altså, at ulykkerne sker. Derfor vil vi under aktionen i dag slå hårdt ned på sløseri med sikkerheden.

Aktionen i dag er den første i en dobbeltaktion, hvor Arbejdstilsynet allerede nu varsler, at man snart vil komme igen.

– Vi ved, at man på mange byggepladser er glade for Arbejdstilsynets besøg og gør meget for at rette op på de forhold, som vi påpeger, forklarer Jens Skovgaard Lauritsen. – Men der er altså også en del pladser, hvor man tilsyneladende har glemt alt, hvad vi har sagt, så snart vi er gået fra pladsen igen. Det er selvfølgelig uacceptabelt, og derfor siger vi allerede nu, at de byggepladser, der har alvorlige problemer med sikkerheden i dag, kan regne med snart at modtage et nyt besøg.

Under dagens aktion på byggepladserne vil Arbejdstilsynet også tjekke for andre forhold. Det gælder bl.a. forholdene for den udenlandske arbejdskraft samt instruktion og oplæring af nyansatte.

Fakta:
I 2010 blev der anmeldt 4.522 arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen. 8 mennesker mistede livet som følge af en arbejdsulykke i branchen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.