Borgmester beklager bankkrak

Næstved: Næstveds borgmester Carsten Rasmussen beklager Max Banks-krak.

Lørdag aften meddelte Finansiel Stabilitet, at Max Banks aktiviteter forventes at blive overført til Finansiel Stabilitet i henhold til Bankpakke IV og om nødvendigt bankpakke III.

Borgmester Carsten Rasmussen frygter det vil koste arbejdspladser:

– Det er yderst beklageligt, at Max Bank ikke kan leve op til Finanstilsynets krav. Max Bank har været en førende lokal virksomhed, som har stået for en lang række projekter til stor gavn for Næstved og Sydsjælland, siger borgmester Carsten Rasmussen, Næstved og fortsætter:

– Det er stadig for tidligt at sige noget om de endelige konsekvenser, men jeg frygter, at det vil koste lokale arbejdspladser, og lokale investorer og aktionærer vil lide tab.

Kommunen kan miste over 4 millioner kroner
Næstved Kommune har et kontant indskud i Max Bank på 5 millioner kroner. De 750.000 kroner er dækket af indskydergarantien, hvilket betyder, at kommunen maksimalt risikerer at tabe 4.250.000 kroner. Det er dog for tidligt at sige noget om det konkrete tab, da det afhænger af bankens fremtidige konstruktion.

Udover det kontante indskud på 5 millioner kroner forvalter Max Bank en obligationsportefølje for Næstved Kommune på 45 millioner kroner. Men her understreger Carsten Rasmussen, at de midler ikke er i fare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.