Halloween og hekserier i efterårsferien

For 6. år i træk åbner Tivoli portene i efterårsferien til en have spækket med Halloween. Foto: Tivoli.


Når Tivoli for sjette år i træk d. 14. oktober åbner portene for Halloween, bliver det med ny interaktiv udgave af forlystelsen Minen, premiere på Heksemusical, over 40 boder og en Have iklædt et overflod af græskar i alle størrelser.

Det bliver til 10 eksklusive dage med efterårsparader, hekseshows og kørende forlystelser. Sidste år lagde 294.000 gæster vejen forbi Halloween i Tivoli, der på få år har etableret sig som en københavnerbegivenhed i dag- såvel som aftentimerne.

Det sker alt sammen i dagene 14. – 23. oktober i Tivoli i forbindelse med skolernes efterårsferie, hvor Haven hver dag åbner kl. 10:00.

Minen fornyet og interaktiv
Haven bliver til efterårsferien pyntet med over 15.000 græskar, sorte katte og cyklende fugleskræmsler indhyllet i spindelvæv, og den store forlystelses nyhed er, at bådene i forlystelsen Minen har fået tilført et nyt interaktivt spil. Når passagerne går om bord, skal de bruge de “magiske tryllestave” til at ramme 96 lysende diamanter på deres rejse gennem Groternes land, hvor en slumrende drage nidkært vogter over skattene. Når sejlturen gennem Minen er forbi, kan man på en tavle se, hvem af dem som fik flest pletskud under skattejagten. Minen er blandt de mest populære forlystelser i Haven og dens historie går helt tilbage til 1930érne, hvor den hed Baljebanen.

Ny heksemusical og cirkus i ferien
Heksene på Plænen får premiere på deres første udendørs live musical, “Heksefesten”, der handler om Harlekin og Columbine, der farer vild i skoven. De står lige pludselig ved heksenes slot med de skævvredne tårne og bliver inviteret indenfor af de onde hekse med skumle bagtanker. Heksene fylder sig med øglestuvning, slangespyt, tissemyresaft og snart efter sprøjter den ene heksesang ud efter den anden. Pjerrot står lige pludselig i valget om han vil gemme sig i skabet eller springe ud som superhelt og redningsmand. Forestillingen har en familievenlig tid på 20 min og kan frit ses på Plænen kl. 14:30, 17:30 og 21:00.

Børnene kan også opleve Heksecirkus på Plænen, hvor heksene optræder med cirkusakrobatik, pilekast, jonglering og tricks på ethjulet cykel. Der er forestilling kl. 12:00 og 20:00 på Plænen. Susanne Breuning der i år er blevet tildelt prisen “Årets revy personlighed” har iscenesat musical og cirkusforestillingen.

Hip-hop på Pantomimeteatret
Der er graffiti på bagvæggen og elektronisk lydtæppe, Columbine går i designertøj og Harlekin nøjes ikke med at kysse hende på kinden, når hip-hop-koreografen Steen Koerners Kassander <3 $ (Kassander elsker penge) spiller på Tivolis Pantomimeteateret i ferien. Den stærkt anmelderroste forestilling handler om Kassander der får stjålet sine penge. Han er nødt til at få Harlekins hjælp til at finde forbryderen og få pengene tilbage. Det går ikke helt stille af. Halmlabyrint med vokseværk
I boderne foran Heksenes mølle kan alle skære græskar, få læst i krystalkuglen og få ansigtet malet. Den store halmlabyrint på Plænen er til efterårsferien blevet nytænkt og fremstår i højere grad som indviklet og uigennemskuelig med nye blindgyder, hvor børnene bliver udfordret. De nye broer og kravlerør i labyrinten bidrager til flere forhindringer i børnehøjde.

DM i kæmpegræskar 2011
Lørdag den 15. oktober kl. 11:00 afvikles DM i kæmpegræskar. Det er noget af et syn at se de kæmpe græskar på græsset foran Boblespringvandet ved Nimb. Sidste år kunne en jublende Poul Sørensen fra Snedsted Thy fejre sejren med et græskar på 260,9 kilo. Om det bliver overgået i år vil dagen vise, men synet af de store græskar er betagende. Man kan stadig nå at tilmelde sig konkurrencen og måske bliver Danmarksrekorden på 335 kg slået. Årets vinder får 4 billetter til musicalen “ELSK MIG I NAT X-MAS”, der får repremiere i Tivolis Koncertsal den 11. november 2011.

Flødebollefabrik og 42 andre boder
Tivoli har 43 boder som er pyntet op i efterårsfarver, og de sælger bl.a. udklædningstøj og tilbyder ansigtsmaling til børnene. Herrerne har i år fået deres egen hattebod, hvor de kan købe en hovedbeklædning. Der er også dansk kunsthåndværk og håndlavede karameller langtidskogt over åben kobbergryde. Blandt boderne finder man Spangsberg Flødebollefabrik, hvor alle kan se, hvordan man laver flødeboller med hindbærsmag på gammeldags manér samt præsentation af verdens første Halloweenflødebolle med smag af hyggelig uhygge. Gæsterne kan også besøge det lille Troldekugler-hus, hvor man kan se hvordan de internationale og farverige kugler i Halloween stil bliver til.

Vurderingsdag på Titanic udstilling
I efterårsferien kan man i H.C. Andersen Slottet opleve “Titanic – The Exhibition”. Udstillingen handler om verdens mest berømte skibsforlis, samt mødet med udvalgte menneskeskæbner som var om bord, da skibet sank i 1912. Udstillingen rummer også en unikt sektion om de danskere, som var med om bord på luksuslineren.

Tirsdag den 18. oktober kl. 17:30 kan man også høre foredraget “Når nøden er størst – om verdens mest berømte redningsaktion” af søfartseksperteksperten Thomas Nørgaard Olesen. Samme dag vil der være vurderingsdag af danske Titanic-genstande udlånt af bl.a. danske efterkommere til passagerer om bord på skibet. Eksperten Claes-Göran Wetterholm vil bl.a. vurdere prisen på et lommeur, som Hans Christian Givard havde i lommen, da han blev bjærget i det iskolde vand. Hvis historien om uret er sand kan det angiveligt være flere hundrede tusinde kroner værd, hvis det sættes på auktion.

Pippi & Eventyrteatret
Eventyrteatret har premiere på sin 20 års jubilæumsforestilling, “Herkules”, som er en familiemusical. Den 7.- 23. oktober indtager 90 børn fra Eventyrteatret Glassalen. Herkules sendes til jorden for at finde ud af, hvem der har bortført ungdommens gudinde, og det kommer der et musikalsk eventyr ud af med syngende amazoner og andre eventyrlige væsener.

Teatergruppen Mastodonterne er i efterårsferien flyttet ind i Koncertsalen, hvor de spiller Sebastian og Astrid Lindgrens musical “Pippi” – historien om verdens stærkeste pige, der bor i Villa Villekulla med sin hest og aben hr. Nilsson. Pippi spilles af Bolette Bjerre, og forestillingen kan ses i perioden 14. – 22. oktober 2011. Billetter til teaterforestillingerne skal købes særskilt, og de giver også adgang til Tivoli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.