24. april 2024

København: Drikkevandet skal stadig koges i det område, der afgrænses af Tagensvej, Jagtvej, Åboulevarden og Farimagsgade.

Københavns Energi har nu svar på de prøver, der blev taget mandag aften. Vandet er stadig ikke helt rent, så drikkevandet skal stadig koges i indre Nørrebro og i en del af indre by. Alle analyser viser, at vandet bliver renere. Sidst på eftermiddagen onsdag vil der foreligge nyt om vandkvaliteten.

Vand til børn, unge og gamle
Københavns Kommunes 45 daginstitutioner, fritids- og ungdomsklubber samt folkeskoler i området, er alle er blevet grundigt orienteret om at følge anbefalingerne om drikkevand, ligesom plejehjem og ældreplejen følger anvisningerne.

Siden søndag aften har frivillige fra Beredskabsstyrelsen og Benløse Brandværn hjulpet Københavns Kommune med at levere mellem 30.000 og 50.000 liter vand til plejehjem, Centralkøkkenet i De Gamles By, samt de daginstitutioner, fritids- og ungdomsklubber og folkeskoler i området, som har haft ekstraordinært behov. Desuden leverer Københavns Kommune fortsat håndsprit til skoler og institutioner.

Vask roligt tøjet
Efter de seneste dages bedring i vandkvaliteten kan man nu vaske tøj på ganske normal vis uden krav til særlig temperatur. Når tøjet er helt tørt kan det håndteres som vanligt.
Efter håndtering af vådt tøj (ophængning eller flytning til tørretumbler) anbefales man dog fortsat at afspritte hænderne, eller vaske dem med rent eller kogt vand.

Embedslægen: Ingen øget sygelighed
Embedslægen meddeler, at der er ikke noget, der tyder på øget sygelighed blandt københavnske borgere:
– Vi har talt med et stort udsnit af de praktiserende læger i området, og vi har ikke fået oplysninger, der tyder på øget sygelighed pga. vandforureningen. Men vi kan selvfølgelig ikke vide med sikkerhed om enkelte tilfælde med dårlig mave har forbindelse til vandet, siger embedslæge Kåre Kristiansen.

Forureningskilden
Københavns Energi oplyser, at en uheldig kombination af reparation af et ødelagt vandrør ud for Nørrebrogade nr. 60 og et skybrud formentlig var årsag til, at der slap forurening ind i vandsystemet. Københavns Energi oplyser også, at hullet blev lukket den 17. august, og at der pt. ikke er reparationsarbejder af lignende art i området. Københavns Energis sikkerhedsprocedurer vil nu blive gennemgået grundigt med henblik på, at minimere risikoen for en lignende situation i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.