Fem unge fængslet på mistanke om terror

København: Københavns Byret varetægtsfængslede her til eftermiddag fem unge mænd, der er sigtet for forsøg på overtrædelse af den såkaldte “terrorparagaf”.

De blev varetægtsfængslet frem til 8. september for begrundet mistanke for forsøg på terror. Begge forsvarere har kæret varetægstfængslingen til Landsretten.

– Jeg er naturligvis tilfreds med dommerens kendelse, men jeg kan godt forstå, at forsvaret vil prøve rettens afgørelse, når der er tale om så alvorlige sigtelser, siger politiadvokat Dorit Borgaard, Københavns Politi.

Dommeren valgte ikke at varetægtsfængsle på baggrund af den femte sigtelse, og kun den ene af de to sigtede blev varetægtsfængslet for den første sigtelses punkter g) og h).

Retten fandt ikke, at der var begrundet mistanke for de sigtelser, som bl.a. handler om planlagt forsøg på at nedbrænde bl.a. Christiansborg, Indenrigsministeriet, Livgardens Kaserne og Faderhusets hotel på Lolland.

Retten støttede dog en række forhold, som omfatter allerede udførte forsøg på brandstiftelse, herunder mod politiskolen, Rigspolitiets Datacentral og pelsfirmaet Sagafur.

Retten fandt også, at der var begrundet mistanke i forhold til sigtelsen om at planlægge vold mod politiet i forhold til deres rutinemæssige indsatser på Christiania.

Grundlovsforhøret har varet i to dage.

Læs også:
Unge brandstiftere sigtes efter terrorparagraffen
Inge afgørelse i sag om formodede brandstiftere
Læs terror-sigtelserne mod fem unge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.