Unge brandstiftere sigtes efter terrorparagraffen

København: Fem unge mænd, der er sigtet for flere tilfælde af brandstiftelse, sigtes nu også efter terrorparagraffen.

De fem unge blev her til formiddag fremstillet i Københavns Byret med krav om fristforlængelse.

Politiadvokat Dorit Borgaard, Københavns Politi, udvidede samtidig sigtelserne til flere forhold og til at omfatte forsøg på overtrædelse af straffelovens § 114 – terrorparagraffen.

– Der vil blive begæret lukkede døre af hensyn til sagens opklaring, og derfor kan jeg ikke komme med yderligere oplysninger, siger politiadvokat Dorit Borgaard, Københavns Politi.

Natten til tirsdag den 26. april blev fire 4 unge mænd anholdt ved Politiskolen i Brøndbyøster under et forsøg på ildspåsættelse. De blev efterfølgende sigtet og varetægtsfængslet for overtrædelse af straffelovens § 180, der handler om kvalificeret brandstiftelse.

Sigtelsen omhandlede to forhold. Det første forhold var forsøg på brandstiftelse den 14. januar 2011 mod Nordea, Strandgade, Christianshavn, hvor der blev fundet en fakkel og fire dunke med benzin. Det andet forhold var forsøg på brandstiftelse den 26. april 2011 mod Politiskolen, Brøndbyøster. Her blev der beslaglagt fire dunke med benzin samt fire nødblus.

Siden er yderligere en ung mand blevet anholdt, sigtet og varetægtsfængslet for forholdet vedrørende Nordea og for at have sat ild til Rigspolitiets Datacentral i Hvidovre den 11. januar 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.