19. april 2024

Hvidovre: En 61-årig mand er idømt psykiatrisk behandling på ubestemt tid for at have sat ild til en etageejendom i Hvidovre, så beboere måtte springe for livet.

Den 1. december 2010 kl. 17.30 udviklede en ildebrand sig hastigt i en treetagers beboelsesejendom på Bonkesvej og bragte flere beboere i livsfare.

Blandt andet blev en ung mor fanget på anden sal med sin 3-årige søn. Hun måtte til sidst kaste drengen ned til hjælpende personer og selv springe ud. Mor og barn slap uden skader.

På første sal måtte to unge kvinder springe ud ad et vindue, og en højgravid kvinde blev reddet ud af sin kæreste i sidste øjeblik, mens flammer og røg hindrede redning af familiens labrador. Den gik til.

Københavns Vestegns Politis efterforskning viste, at branden var opstået i en lejlighed tilhørende en 61-årig mandlig beboer. Han blev hurtigt anholdt, sigtet i sagen og har siden siddet surrogatvaretægtsfængslet på en psykiatrisk klinik.

I går eftermiddags sad han tiltalt for kvalificeret brandstiftelse ved Retten i Glostrup, som dømte ham for at have påsat branden, men anså ham for at have været sindssyg i gerningsøjeblikket. Tiltalte blev idømt en behandlingsdom på ubestemt tid på en lukket psykiatrisk afdeling. Han nægter sig skyldig.

– Der er ingen tvivl om, at det var et rent held, at ingen mennesker døde ved branden. Derfor var beboerne naturligvis berørte over at skulle vidne. Det var en meget følelsesladet dag i retten, siger anklager Ditte Obel Thomsen.

Den dømte blev desuden dømt til at betale 304.000 kroner i erstatning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.