24. april 2024

København: Eleverne på danmarks ældste folkeskole har nu fået 2400 spritnye kvadratmeter at boltre sig på.

Nu står den nye bygning på Sølvgades Skole klar til indflytning, og det skal markeres med en indvielsesfest fredag den 19. august kl. 12.30.

Udover elever, forældre og andre interesserede er hele tre københavnske borgmestre, overborgmester Frank Jensen, børne- og ungdomsborgmester Anne Vang og kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev inviteret med til festen, og de skal blandt andet være med til at spille en lille basketball-kamp i skolens nye idrætshal.

Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang glæder sig over, at bygningen nu står klar til brug.

– Sølvgades Skole er Danmarks ældste skole. Selve bygningen er fredet og må derfor kun renoveres nænsomt. Derfor er jeg rigtig glad for, at det lykkedes at få tilladelse til udvide skolen ved at tilføje en ny moderne bygning, der står i flot kontrast til den eksisterende skolebygning, siger hun.

Sølvgades Skole blev oprindeligt bygget til halvandet spor, men det voksende elevtal i Indre By og søgningen til Sølvgades Skole har imidlertid medført, at skolen har to spor på alle klassetrin.

Derfor havde skolen behov for at blive udvidet, så alle eleverne kunne være på skolen og ikke længere være nødsaget til at modtage undervisning andetsteds. Nu står den nye bygning på cirka 2400 m2 så klar til brug med seks nye basislokaler, ny gymnastiksal og syv faglokaler til blandt andet sløjd, natur og teknik, musik, håndarbejde og hjemkundskab.

Desuden har den gamle, fredede skolebygning fra 1847 gennemgået en lettere renovering, hvor basislokalerne er bevaret.

– Jeg glæder mig til at prøve basketballbanen i den nye gymnastiksal, men sikkert ikke lige så meget som ungerne glæder sig til både den og deres nye sløjdlokaler, musiklokaler og hjemkundskabslokaler. Gode fysiske rammer på skolen er vigtige for at have det godt og lære en masse. Så jeg kan kun være begejstret, siger børne- og ungdomsborgmester Anne Vang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.