Politiet på Skolepatrulje

Foto: Politi.dk

Hele landet: Politiet gennemfører en landsdækkende skolestartskampagne i trafikken fra fra i dag og frem til og med fredag den 19. august 2011.

I denne uge starter de første skoler igen efter sommerferien, og det betyder mange små nye og urutinerede trafikanter på vej til skole for første gang. Derfor gennemfører politiet traditionen tro en landsdækkende skolestartskampagne i trafikken. Kampagnen skal understøtte Rådet for Sikker Trafik og kommunernes kampagne ”Skolestart 2011”.

Politiets erfaring fra tidligere års ”skolekampagner” viser, at mange bilister har så travlt med at bringe deres egne børn sikkert i skole, at de glemmer at udvise hensyn over for andres børn, der som fodgængere eller cyklister er på vej til skole. Mange bilister kører således for hurtigt på vejene omkring skolerne.

I forbindelse med politiets tilsvarende skolestartskampagne sidste år blev der på kun to uger konstateret flere end 4.500 hastighedsovertrædelser ud for skolerne eller på skoleveje. 35 af disse overtrædelser var så grove, at føreren udover en bøde fik en betinget frakendelse af førerretten. Over 1.000 personer anvendte ikke sikkerhedssele, og 264 fik ”klip” i kørekortet, fordi de havde undladt at fastspænde børn i sikkerhedssele eller -udstyr.

Derfor vil politiet igen i år ved anvendelse af manuelle kontroller og Automatisk Trafik Kontrol i de kommende uger sætte massivt ind for at medvirke til sikring af skolevejen og skride ind over for trafiksynderne.

Politiindsatsen vil blive koncentreret om skoleveje, hvor der bl.a. vil blive fokuseret på hastighed, om børnene og føreren er spændt fast og om skolepatruljerne respekteres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.