24. april 2024

Der er stor tilfredshed med skolerne i Rødovre Kommune. Foto: RK.

Der er stor tilfredshed med skolerne i Rødovre Kommune. Foto: RK.
Rødovre: En ny brugerundersøgelse viser, at såvel elever som forældre er meget tilfredse med folkeskolerne og SFO’erne i Rødovre.

Hele 77 procent af forældrene er overordnet set tilfredse med både børnenes skole og SFO – blot syv procent forholder sig negative. For eleverne er den overordnede tilfredshed med skolen på 70 procent.

Formanden for Børne- og Skoleudvalget Flemming Østergaard Hansen (A) er selvsagt godt tilfreds med, at brugerundersøgelsen giver et overordnet billede af, at Rødovres skoler er velfungerende. Han glæder sig især over, at der er positive vurderinger af lærerne og deres rolle som undervisere samt af den faglige kvalitet i undervisningen.

– Undervisningen og den faglige kvalitet, som man vel godt kan tillade sig at kalde ’folkeskolens kerneydelse’, får meget flotte bedømmelser med på vejen af både elever og forældre. Man går jo kun i skole én gang i sit liv, så det er meget vigtigt, at eleverne får et stort fagligt udbytte i folkeskolen. Det er uvurderligt at have med i bagagen, når man skal videre i livet. I Rødovres skoler er vi tilsyneladende på helt rette spor – det er en rigtig god sommernyhed. De ansatte fortjener et stort skulderklap, siger Flemming Østergaard Hansen.

Der er dog også forhold omkring skoler og SFO’er, som forældrene ikke er så begejstrede for. Forældrene er f.eks. mere negative i bedømmelsen af trafiksikkerheden mellem skole og hjem, hvor 56 procent er positive, mens 20 procent giver en decideret negativ bedømmelse. Der er heller ikke så stor begejstring for udbuddet af retter i skolernes madordning. 30 procent er tilfredse med madordningen, mens 13 procent forholder sig negativt. Næsten 4 ud af 10 svarer ”ved ikke” – det hænger formentlig sammen med, at relativt få anvender skolernes madordninger.

De mange resultater kommer nu til at danne baggrund for den videre udvikling af folkeskoler og SFO’er.

– Undersøgelsen bliver først for alvor værdifuld, når resultaterne bliver brugt aktivt. Det er lidt ligesom læsetest og årskarakterer. Derfor kommer resultaterne til at danne baggrund for den videre udvikling af folkeskoler og SFO’er i vores kommune. For de enkelte skoler og SFO’er kommer brugerundersøgelsens resultater til at danne grundlag for, at de kan arbejde videre med de emner, som er relevante for netop dem. Det bliver meget interessant at se, om der er noget, der har rykket sig, når vi laver en opfølgende undersøgelse om to år, siger Flemming Østergaard Hansen.

Han glæder sig over, at besvarelsesprocenten i undersøgelsen har været høj. Svarprocenten fra forældre med børn i 0.-10. klasse er på 47, og blandt eleverne fra 6.-10. klassetrin er svarprocenten helt oppe på 73. Måske hænger den høje svarprocent sammen med, at der blandt besvarelserne er blevet trukket lod om både en familietur og en klassetur blandt de skoler, der har haft den højeste besvarelsesprocent.

Om undersøgelsen
Alle elever har haft mulighed for at svare én gang på spørgeskemaundersøgelsen, og alle forældre har haft mulighed for at svare én gang pr. barn.

Alle folkeskoler har fået tilsendt en rapport med den enkelte skoles og SFO’s egne resultater af brugerundersøgelsen, så resultaterne kan anvendes i skolens og SFO’ens fremtidige arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.