23. april 2024

Vestegnen: Københavns Vestegns Politi beder trafikanterne om, at sænke farten ved vejarbejde.

Det er med livet som indsats at være vejarbejder. Alt for mange bilister tager nemlig ikke trykket af speederen ved vejarbejde, selv om det er tydeligt skiltet, at de skal.

I øjeblikket er der vejarbejde på Nordre Ringvej i Glostrup på tilslutningsanlæg til den nye Frederikssundsmotorvej. Normalt må man køre 70 km/t, men nu er hastigheden sat ned til 50 km/t.

26 sager på halvanden time
Københavns Vestegns Politis Færdselssektion målte i går – tirsdag den 2. august fra 1300 til 1430 – på Nordre Ringvej, mens der blev arbejdet på anlægget.

På halvanden time blev der registreret 26 sager. 23 personer står til et klip i kørekortet, tre til en betinget frakendelse. 90 km/t var højeste målte hastighed, det er mere end 60 % for hurtigt.

– Det er rystende så mange, der kører alt for stærkt uden omtanke for vejarbejdernes ve og vel, siger Erik Andersen, funktionsleder i Færdselssektionen.

Erik Andersen opfordrer folk til at tænke sig om en ekstra gang og tage trykket af speederen ved vejarbejde – også når der ikke arbejdes.

– Kørebaneforholdene ændrer sig ved vejarbejde – spor snævres ind, man kører tæt osv. Det er derfor ikke forsvarligt at køre mere end det tilladte, siger Erik Andersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.