19-årig anholdt for grov forbrydelse ved Helligåndskirken
København: En 19-årig mand blev her til formiddag anholdt, mistænkt for forsøg på voldtægt, forsøg på manddrab og røveri.

Der er tale om en 19-årig ung mand af anden etnisk oprindelse end dansk. Han er herboende asylansøger fra Marokko, oplyser politiet.

Han er mistænkt for at være gerningsmanden til en grov forbrydelse ved Helligåndskirken den 6. maj ved 4-tiden om morgenen.

Her blev en 22-årig kvinde overfaldet og – ifølge politiet – forsøgt voldtaget. Overfaldet var så voldsomt, at hun var i overhængende livsfare.

Røveri ledte politiet på sporet af formodet gerningsmand
Det var et banalt butikstyveri, som udviklede sig til et røveri, der sendte politiet på sporet af den nu anholdte marokkanske mand.

Den anholdte forsøgte den 11. april, at stjæle en jakke i Tøjeksperten i Allerød. Der opstod tumult og gerningsmanden fik næseblod.

Politiet har sammenlignet DNA fra tyven med sæd fra gerningsmanden til overfaldet ved Helligåndskirken. Desuden har man sammenlignet med øvrige sikrede spor, signalement og overvågnings billeder fra tøjforretningen. Ifølge Københavns Politi er der tale om delvist sporsammenfald i de to sager.

Den 19-årige marrokaner vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen lørdag.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.