28. marts 2024

København: Hundreder af københavnske børn er begyndt at dyrke sport som følge af en succesrig integrationsindsats i et samarbejde mellem idrætsforeninger og Københavns Kommune.

Integrationsprojekterne, som kommunen har gennemført sammen med syv idrætsforeninger i udsatte boligområder, har medført, at foreningerne har øget deres medlemstal med næsten 900 børn og unge. Halvdelen af børnene har etnisk minoritetsbaggrund – og en tredjedel af de nye medlemmer er etniske minoritetspiger, hvis deltagelse i foreningslivet ellers er ganske lav.

De syv idrætsforeninger, der hver især har indgået i et såkaldt integrationspartnerskab med Københavns Kommune, er: B 93, Skjold, B 1908, SSB, Fremad Valby, SheZone og Nørrebro Taekwondo Klub. Til indsatsen har klubberne haft en projektleder ansat på fuld tid, betalt af Københavns Kommune.

Resultaterne i klubberne sætter en tyk streg under, at frivillige foreninger formår at løfte sociale og integrationsmæssige opgaver i udsatte områder – sammen med det rent sportslige. Derfor er udfordringen nu at sikre, at den succesrige indsats i klubberne kan fortsætte – også nu, hvor den treårige projektperiode er ved at løbe ud.

Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) kvitterer for klubbernes store indsats – men erkender også, at det fremover kan være nødvendigt med kommunal støtte til den store udfordring.

– Integrationspartnerskaberne har vist, at der er nogle foreninger, som både kan og vil løfte en integrationsmæssig indsats. Men nogle gange kræver det i sagens natur mere end tre år at gøre en forskel. Jeg agter at gå videre med dialogen med foreningerne og diskutere, hvordan vi fremover kan hjælpe dem – og fordele midler fra kommunens side, så endnu flere børn og unge i udsatte områder kan gå til gode og sunde fritidsaktiviteter af høj kvalitet, siger Pia Allerslev.

Der er i alt bevilget 9 mio. kr. til Integrationspartnerskaberne, som har kørt i perioden 2007-2010

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.