Spil bold på p-pladsen

En ny boldbane på Grøndal Centrets P-plads giver kvarteres børn og unge mulighed for at spille bold. Foto: Rolf Larsen.


København: Manglen på idrætsfaciliteter har gjort det nødvendigt at tænke nyt.

En parkeringsplads, hvor der pludselig afskærmes et større areal på 400 m2 med plads til fodboldmål, basketkurv, bordtennis, volleybal, parkour og fri leg er bestemt ikke hverdagskost. Nu er det en realitet ved Grøndal Centret.

Manglen på idrætsfaciliteter tvinger politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget til at tænke i nye baner. Så ”Aktiv Parkeringsplads” er kodeordene for et 20×20 meter multifunktionelt areal til fri afbenyttelse med plads til forskellige boldspil som fodbold, basket, volleyball, bordtennis plus et stativ til parkour, trampolin og plads til fri leg.
Arealet afskærmes delvist af hegn og graffitimalede plader, og der kan spilles døgnet rundt takket være lys fra de eksisterende lysmaster på parkeringspladsen.

– Lige så enkel og ligetil idéen er – ligeså pragtfuldt er det at se resultatet. Normalt er parkeringspladser det mest kedelige og døde areal, vi har. Men her tænker vi nyt og anderledes med den aktive parkeringsplads, som jeg er helt sikker på især kvarterets børn og unge vil få meget stor glæde af, siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

Arealet kan ikke reserveres af foreninger, men skal stå til fri afbenyttelse af lokalområdets børn, unge og alle andre borgere. Grøndal Centret står for driften. I helt særlige tilfælde kan arealet inddrages til ekstra parkeringpladser.

Foruden Københavns Kommune har Lokale- og Anlægsfonden og Vanløse Lokaludvalg støttet projektet økonomisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.