29. marts 2024

Det sker: Søndag den 29. maj 2011 kl. 11 inviteres hele Danmark til bryllup på ægte vikingemanér, når Hafdis Asgeirsdottir og Anders Nøddeboe Birk siger ja til hinanden ved en vielse efter vikingetidens traditioner.

Bruden Hafdis Asgeirsdottir vil med sit følge blive sejlet op ad Roskilde Fjord på et vikingeskib, flankeret af yderligere to skibe, bemandet af vikinger i fuld udrustning. Ved kysten vil bruden blive ført til sin brudgom, som selv er ankommet på en islandsk hest sammen med sine nærmeste hirdmænd. Vielsen akkompagneres af Sjællands største kor på mere end 100 personer.

Efter vielsen vil der være bryllupsfest i det smukke Kalvø-område. Her vil brudeparrets familier feste side om side med vikinger og Frederikssund-borgere, så der er med andre ord lagt op til en sand folkefest i rendyrket vikingeånd. Under folkefesten vil der være fællesspisning og en række underholdende indslag fra blandt andet vikingespillets revy.

Bryllup på vikingemanér
Vielsen vil indeholde bryllupsritualer fra vikingetiden, bl.a. vil brudeparrets familie alle medbringe en sten fra deres hjemegn og af disse sten danne et stendige, som vil symbolisere brudeparrets fælles fremtid. Efter vielsen vil brudeparrets familie flytte stenene igen og gemme dem, så et nyt stendige ikke kan samles.

Storstilet vikingefestival i Frederikssund
Vielsen er optakt til den 60. udgave af Frederikssund Vikingespil. Frederikssund Vikingespil rummer blandt andet en vikingefestival, en revy og et vikingespil. Årets forestilling, “Arnulf Ulveblod”, har premiere den 23. juni og spiller frem til den 10. juli. “Arnulf Ulveblod” instrueres af Pierre Miehe-Renard og er skrevet af Susanne Clod.

Læs mere på www.vikingespil.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.