Danskerne siger nej til eksotisk kød

Hele landet: Vi holder os til det, vi kender, når vi putter mad i munden. Danskerne har ikke lyst til eksotisk kød, men højtuddannede skiller sig ud.

Siger kødet ikke pip, grynt, muh eller mæh, har vi ikke lyst til at få det på tallerkenen. Hver femte dansker siger helt nej tak til en lang række eksotisk kød på gaflen, viser en undersøgelse fra FDB.

– Vi er meget konservative, når det kommer til vores mad. Det er det sikre som engelsk bøf eller kylling som hitter, og vi holder os generelt til det, vi kender, forklarer den skaldede kok, Carsten Olsen, til Newspaq.

Skal det absolut være anderledes, så har vi mest lyst til at tygge på de almindelige dyr i den danske natur som fasan, kanin og due. Lige så snart duften i køkkenet er lidt mere pikant, står vi af. Kun en ud 50 har lyst til stegte kakerlakker, kogt hund eller en saftig bille.

Den skaldede kok giver ikke de eksotiske indslag megen chance for at blive en fast del af den danske madkultur.

– Jeg synes, det er spændende, at så mange ting kommer ind på hylderne, men jeg tror, det er meget svært at sælge så eksotiske ting i Danmark. Alene det, at det ofte er ret dyrt, er nok til at sætte en stopper for et stort salg herhjemme, forklarer han.

Det er da også dem, som har råd til de dyre delikatesser, som har mest lyst til at få noget fremmed i munden. Dem med høj indkomst og uddannelse har spist flere typer mad og er generelt også mere interesserede i at gentage succesen eller kaste sig ud i nye eksotiske oplevelser i køkkenet.

– Det giver tit anerkendelse i højtuddannede kredse, hvis man kan servere nye ting for vennerne. Det gælder ikke på samme måde blandt de lavtuddannede, siger livsstilseksperten Anne Glad til Newspaq.

Der er også en forskel på kønnene, når det kommer til kødet. Flere mænd har smagt de eksotiske dyr, er mændene også mere eventyrlystne på næsten alle typer af kød.

Flere ældre har spist hare, hest og hval, mens de unge har prøvet flere hunde, biller og krokodiller.

1.011 respondenter deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 13, 2011. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi, og undersøgelsen kan betragtes som repræsentativ for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.

Fakta

Hvad kunne du tænke dig at smage?

Fasan 51%
Struds 39%
Kanin 36%
Hare 35%
Due 33%
Krokodille 25%
Hest 22%
Haj 21%
Ged 20%
Hval 18%
Emu 17%
Sæl 11%
Hund 3%
Biller 2%
Kakerlak 2%
Ingen af disse 20%
Ved ikke 9%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.