19. april 2024

Nordsjælland: Omkring 7.500 borgere har tilmeldt sig Nordsjællands Politis SMS-tjeneste og den har været i brug ca. 30 gange.

Onsdag den 13. april 2011 gav samarbejdet med borgerne sig udslag i to tilfælde, hvor borgerne kunne hjælpe politiet med at være ”øjne og øre”.

I det første tilfælde indgik der kl. 12.27 anmeldelse fra Ågade i Frederikssund, hvor der var observeret nogle sigøjnere kørende i en signaliseret sort Mercedes Benz. Sigøjnerne forsøgte at sælge smykker i ”gult metal” til forbipasserende, hvorunder de forsøgte at lave tyveri fra tasker og lommer.

Signalementer af bilen og personer blev rundsendt som SMS til tilmeldte borgere i området, hvilket gjorde at 2 borgere besvarede SMS.en med positioner på interessante køretøjer.
Sammenholdt med yderligere efterforskning gjorde dette, at det kl. 1303 lykkedes at standse køretøjet og anholde 4 personer. I bilen blev der fundet en stjålet halskæde.

De 4 anholdte blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør og fængslet.

I det andet tilfælde samme dag, indgik der kl. 16.00 en anmeldelse om et mistænkeligt forhold på Hørmarken i Allerød, hvor der var observeret et mistænkeligt køretøj, hvorfra 4 personer gik ud i området og rettede henvendelse ved husene.

Der blev sendt SMS besked rundt til tilmeldte borgere i området, hvilket betød at en borger svarede tilbage med observationer. Dette gjorde det muligt for politiet at få standset køretøjet. Undersøgelserne viste at både køretøjet og personerne var ude i legalt forhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.