25. april 2024

Foto: Hans Slegers.

Der er sket en svag stigning i antallet af indbrud i årets første måneder. Foto: Hans Slegers.

Hele landet: Antallet af anmeldte indbrud i beboelse steg svagt i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode 2010.

Der blev i årets tre første måneder anmeldt i alt 12.017 indbrud i beboelse. Det er en stigning på i alt 205 anmeldelser sammenlignet med samme periode i 2010, hvilket svarer til en stigning på knapt 2 procent. Antallet af anmeldelser er dog fortsat under niveauet i 2009.

Udviklingen dækker over betydelige lokale variationer. Blandt andet har Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og Fyns Politi haft betydelige fald i antallet af anmeldte indbrud sammenlignet med samme periode i 2010.

– Vi må desværre konstatere, at der er sket en stigning i antallet af indbrud i årets første kvartal, hvilket understreger vigtigheden af, at der konstant skal være et landsdækkende pres på dem, som begår indbrudskriminalitet. I samtlige politidirektørers kontrakter er der derfor fastsat et resultatkrav om, at indbrudskriminaliteten skal falde i 2011. Omfanget af indbrudskriminaliteten understreger også nødvendigheden af, at borgerne hjælper politiet ved at sikre egen bolig, holde øjne og øre åbne og sige nej til hæleri, siger Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.