29. marts 2024

København: I december 2010 kollapsede dele af taget på Club Danmark Hallen i Valby. En ny rapport vurderer, at hallen havde flere konstruktionsfejl.

I forbindelse med det alvorlige kollaps af taget på Club Danmark Hallen har Erhvervs- og Byggestyrelsen fået gennemført en undersøgelse af årsagerne til kollapset.

Rapporten vurderer, at der var fejl i dimensioneringen og opførelsen af hallen. Fejlene sammen med ophobning af sne på taget førte til kollapset. Undersøgelsen viser også, at beregningerne for bygningens sikkerhed ikke stemmer overens med den måde, bygningen faktisk er opført på.

– Jeg er glad for, at vi i rapporten har fået belyst årsagerne til kollapset. Rapporten viser, at der har været væsentlige fejl ved hallen, og for at forhindre lignende alvorlige kollaps vil vi nu igangsætte en række initiativer. Først og fremmest vil vi tage kontakt til kommuner og ejere af haller og opfordre dem til at kontrollere særligt haller med store spændvidder, siger vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Søren Tegen Pedersen.

I haller som Club Danmark Hallen er faren for alvorlige personskader stor, fordi der normalt er mange mennesker samlet i disse store haller. Til at understøtte arbejdet med undersøgelsen af haller, vil styrelsen snarest offentliggøre informationsmateriale, som beskriver bygningstyper og konstruktioner, hvor der kan være risiko for kollaps.

Club Danmark Hallen er opført i 1998, og rapporten vurderer, at såfremt hallen havde været opført og kontrolleret efter de nuværende regler, kunne kollapset med stor sandsynlighed have været forhindret.

Kollapset i Club Danmark Hallen viser også, at det er vigtigt at have fokus på større ophobninger af sne på tage. Derfor har styrelsen allerede igangsat en generel gennemgang af snelastnormen. Erhvervs- og Byggestyrelsen har også udarbejdet en pjece om, hvordan man rydder tage for sne, og hvad en beredskabsplan for snerydning bør indeholde. Pjecen kan læses på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.