28. marts 2024

Ringsted: En omlægning af busserne i Ringsted og indførslen af den første A-bus uden for København har tiltrukket 35 procent flere passagerer på Ringsteds bybusser.

Siden linje 401 blev opgraderet til A-bus og en ny busplan trådte i kraft, har Ringsteds bybusser tiltrukket markant flere passagerer. Planen trådte i kraft i december 2009, og nu viser tal fra Trafikselskabet Movia, at der i 2010 er kommet markant flere passagerer.

Det er særligt linje 401A, der har tiltrukket flere passagerer. Da man opgraderede linje 401 til A-bus forkortede man linjen, så den kører, hvor flest har behov for den. Til gengæld fik den flere afgange, så den afgår hvert kvarter. Det har givet linjen hele 85 procent flere passagerer. Den store fremgang skyldes delvist, at der i forbindelse med den nye busplan blev nedlagt en række bybuslinjer, således at kunder, der tidligere benyttede andre linjer, nu benytter linje 401A. Men også det samlede bybusnet har fået markant flere passagerer, nemlig 35 procent.

Passagervæksten betyder, at Ringsted Kommune i 2010 fik 1,7 mio. kr. mere i passagerindtægter på de lokale linjer i 2010 sammenlignet med 2009. Det svarer til 1,4 mio. kr. mere end budgetteret.

– Den positive passagerudvikling har betydet, at vi løbende har kunnet tilgodese ønsker om bedre betjening bl.a. i Høm og Benløse, siger formanden for Ringsted Kommunes klima- og miljøudvalg Svend-Erik Jakobsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.