Præstø-elever stadig på neurocenter

Præstø: Fem uger efter kæntringsulykken er flere elever stadig indlagt.

Efterforskningen af kæntringsulykken med 13 efterskoleelever og deres to lærere på Præstø Fjord er tidligst færdig til sommer.

Lundby Efterskole er vendt tilbage til hverdagen efter kæntringsulykken på Præstø Fjord for fem uger siden.

Men flere af de 13 elever, der i flere timer lå i det iskolde vand, er fortsat indlagt.

– En del af dem er tilbage på skolen, og nogle af dem er fortsat indlagt på neurocentret i Hammel, siger viceforstander Lars Jensen til Nyhedsbureauet Newspaq.

Efter ulykken, hvor den ene af elevernes to lærere omkom, blev syv af eleverne indlagt på neurocentret til specialiseret genoptræning for patienter, der har været uden ilt i længere tid.

Den sidst indlagte elev var 16-årige Malene Thomsen, der ankom til centret i Hammel 23. februar efter at have ligget i respirator på Rigshospitalet i København.

Hverken Lundby Efterskoles daglige ledelse, bestyrelsen eller Neurocenter Hammel oplyser flere detaljer om elevernes tilstand.

– Det seneste tal, jeg har måttet oplyse, var, da de alle syv var blevet indlagt. Men familierne ønsker fred og ro og derfor har vi aftalt med dem, at vi ikke oplyser noget om de unges tilstand og antal. Det hører også under lægernes tavshedspligt, så ingen er forpligtede til at oplyse mig om de her ting, siger kommunikationsansvarlig for neurocentret, Katrine Bisgaard Vase.

Den 44-årige matematiklærer Michael Jørgensen betragtes som omkommet, selv om hans lig endnu ikke er fundet.

De øvrige involverede i kæntringen var en 33-årig kvindelig lærer, seks drenge i alderen 15 til 17 år og syv piger i alderen 15 til 16 år.

Politiet på Sydsjælland og Lolland-Falster er stadig ved at undersøge de tekniske detaljer omkring ulykken, der fandt sted ved middagstid 11. februar.

– Vi har ikke kunnet tale med alle endnu, så vi er langt fra færdige. Hvis den undersøgelse er færdig inden sommerferien, tror jeg ikke, vi kan gøre det meget hurtigere. Det er stadig det estimat, vi har, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Dragebåden kæntrede 1,7 kilometer fra Præstø havn, og både helikoptere og redningshold søgte efter eleverne og deres lærere.

Søfartsstyrelsen har fastslået, at udflugten med dragebådene er erhvervsmæssig sejlads.

Det betyder, at efterskolen skulle have fulgt særlige sikkerhedsregler.

Lundby Efterskoles advokater fra firmaet Bech-Bruun har vurderet, at skolen overholdt de gældende, formelle regler omkring sikkerhedsudstyr og sejlads med dragebåde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.